Det luktar gas i Järva, och enligt uppgifter från Räddningstjänsten ända bort till Veddesta.
– Jag har ringt runt och frågat om vad som pågår, men ingen kan ge några besked, säger Gunilla Moshi, som befann sig på Degerbygränd i Rinkeby när hon ringde.

 – Det obehagliga är att ingen vet var gasen kommer från, säger Gunilla Moshi.

Det första larmet om gaslukt kom in till räddningstjänsten klockan 7.44 imorse. Nu går personal ur räddningstjänsten och polisen runt och pratar med boende och butiksägare på Degerbygränd. De har öppnat en gatubrunn och undersöker om lukten kommer därifrån.
– Gasen kommer troligtvis från marken, säger en ur räddningspersonalen på plats.

Lukten kan beskrivas som ”sur gaslukt”, inte som från ett avlopp. Lukten tränger in i lägenheterna och över ett stort område.

– Vi är tacksamma om människor som känner lukten talar om var de befinner sig, säger Göran Norman, ledningsoperatör vid Räddningscentral mitt, till SVT Nyheter.

Flera enheter både från räddningstjänst och polis söker efter källan till att det luktar gas.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tensta får utökad kameraövervakning

Senast polisen satte upp kameror i Tensta var i januari i år på Tisslingeplan. Nu får ytterligare ett område i Tensta kameraövervakning.

Nu kan Dines målningar ses igen

Dine Malmsten ställer ut sin konst igen. Hennes omtyckta målningar med Rinkeby-motiv finns nu att beskåda på medborgarkontoret på Rinkebystråket. – Jag tycker det är roligt att jag fick erbjudandet att hänga mina tavlor där. Jag hoppas att många kommer att se dem, säger Dine Malmsten.

Nu är den lysande konsten längs Rinkebystråket invigd

– Han som ligger ner i gul tröja, det är jag! En av killarna från årskurs 7 i Rinkebyskolan pekar på ett av de lysande konstverken som numera pryder flera fasader längs Rinkebystråket. 

Fler helikoptrar i luften än vanligt

Över Järva hörs polisens helikoptrar alldeles för ofta. Men om de hovrar på låg höjd denna vecka beror det troligen på att polisen övar.