Det luktar gas i Järva, och enligt uppgifter från Räddningstjänsten ända bort till Veddesta.
– Jag har ringt runt och frågat om vad som pågår, men ingen kan ge några besked, säger Gunilla Moshi, som befann sig på Degerbygränd i Rinkeby när hon ringde.

 – Det obehagliga är att ingen vet var gasen kommer från, säger Gunilla Moshi.

Det första larmet om gaslukt kom in till räddningstjänsten klockan 7.44 imorse. Nu går personal ur räddningstjänsten och polisen runt och pratar med boende och butiksägare på Degerbygränd. De har öppnat en gatubrunn och undersöker om lukten kommer därifrån.
– Gasen kommer troligtvis från marken, säger en ur räddningspersonalen på plats.

Lukten kan beskrivas som ”sur gaslukt”, inte som från ett avlopp. Lukten tränger in i lägenheterna och över ett stort område.

– Vi är tacksamma om människor som känner lukten talar om var de befinner sig, säger Göran Norman, ledningsoperatör vid Räddningscentral mitt, till SVT Nyheter.

Flera enheter både från räddningstjänst och polis söker efter källan till att det luktar gas.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Snabba cash får en säsong 2

Det är officiellt – Netflix succéserie Snabba cash får en till säsong. Men det dröjer ett tag innan premiären.

”Vi på Helio vill vara en hub för kreativa möten”

Denna vecka sitter Nyhetsbyrån Järva på Helio kontorshotell i Kista. Här i den stora loungen hittar ni oss. – Men kontorshotell låter lite tråkigt, så vi brukar kalla det co-working och kontorslösningar, säger Aysha Jones, som är platschef på Helio Kista.

Rinkeby avspärrat efter skottlossning

Klockan 16.43 fick polisen larm om misstänkt skottlossning i Rinkeby. Flera polisbilar, ambulanser och en polishelikopter skickades till platsen och ett stort område spärrades av. 

Flyttplanerna oroar på Tensta bibliotek

Tensta bibliotek föreslås flytta till Livstyckets lokaler. Men den nya lokalen är bara hälften så stor och personalen varnar för att förslaget kommer innebära stora försämringar.