Vinnarna i fototävlingen #MinaKvarter2019 som Stockholm Science City har arrangerat under våren har fått sina priser.  Fyra ungdomar från Enbacksskolan i Tensta och en från Akalla grundskola, fick ta emot diplom och priser på Järvaveckans stora scen.

Juryn har bedömt över 300 inkomna bidrag i kategorierna mångfald, jämlikhet, klimat och miljö och juryns specialpris.
Bakom initiativet står Stockholm Science City, Kista Science City, Karolinska Institutet, KTH och Stockholms universitet tillsammans med Vetenskapens Hus, My Dream Now, The Global Village, TechTensta, Fryshuset och Canon.
 
Initiativet syftar till att öka intresset för teknik och vetenskap hos ungdomar och därigenom öka mångfalden inom högre utbildning. Tävlingen är öppen för unga i Järvaområdet i Stockholm, det vill säga Akalla, Husby, Kista, Hjulsta, Tensta och Rinkeby.
Målet är att lyfta fram den talang, nyfikenhet och kreativitet som finns i bostadsområden med stor potential att bidra till Sveriges framtid. 
 
Vinnare
i kategorin mångfald: Maribel Sanguinetti Aguilar (Enbacksskolan)
i kategorin jämlikhet: Saber Ibrahim (Enbacksskolan)
i kategorin klimat: Imran Mohamoud ( Enbacksskolan)
i kategorin miljö är Jesper Isaksson (Akalla grundskola )
Vinnare av juryns specialpris: Samin Ali (Enbacksskolan)

Bilder: Sokrates Petalidis
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Inget öppet möte i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd

På torsdag den 26 mars har stadsdelsnämnden i Rinkeby-Kista sitt månatliga möte.  – Ja, det blir ett möte, men ett slutet möte, säger stadsdelsdirektör Susanne Leinsköld.

”Jag har förtroende för rektorn”

Happy Hilmarsdottir, grundskolechef i Stockholm, kontaktade Nyhetsbyrån Järva för att kommentera den anmälan till Skolinspektionen som föräldrar till barn i Hjulsta grundskola skickat in.

De delar ut matlådor i Järva hela sommaren

Fram till slutet av juli kommer de ha delat ut 7000 portioner mat. Fryshusets bil stannar varje vardag i Husby, Rinkeby Och Tensta.  – Det känns bra att arbeta med något meningsfullt, säger Ousman Ceesay.

Informationskampanj om corona på flera språk i Järva

Region Stockholms informationskampanj Stanna hemma om du är sjuk vill nå så många som möjligt med viktig information för att minska smittspridningen av coronavirus, skydda äldre och alla andra riskgrupper.