Vinnarna i fototävlingen #MinaKvarter2019 som Stockholm Science City har arrangerat under våren har fått sina priser.  Fyra ungdomar från Enbacksskolan i Tensta och en från Akalla grundskola, fick ta emot diplom och priser på Järvaveckans stora scen.

Juryn har bedömt över 300 inkomna bidrag i kategorierna mångfald, jämlikhet, klimat och miljö och juryns specialpris.
Bakom initiativet står Stockholm Science City, Kista Science City, Karolinska Institutet, KTH och Stockholms universitet tillsammans med Vetenskapens Hus, My Dream Now, The Global Village, TechTensta, Fryshuset och Canon.
 
Initiativet syftar till att öka intresset för teknik och vetenskap hos ungdomar och därigenom öka mångfalden inom högre utbildning. Tävlingen är öppen för unga i Järvaområdet i Stockholm, det vill säga Akalla, Husby, Kista, Hjulsta, Tensta och Rinkeby.
Målet är att lyfta fram den talang, nyfikenhet och kreativitet som finns i bostadsområden med stor potential att bidra till Sveriges framtid. 
 
Vinnare
i kategorin mångfald: Maribel Sanguinetti Aguilar (Enbacksskolan)
i kategorin jämlikhet: Saber Ibrahim (Enbacksskolan)
i kategorin klimat: Imran Mohamoud ( Enbacksskolan)
i kategorin miljö är Jesper Isaksson (Akalla grundskola )
Vinnare av juryns specialpris: Samin Ali (Enbacksskolan)

Bilder: Sokrates Petalidis
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

De ger liv åt undersökningen om trygghet i Järva

Resultaten från Folkets Husbys trygghetsundersökning blir radio. Av de fakta och siffror som presenterats i en rapport har det nu blivit en dramadokumentär i kortformat. – Vi ville nyansera begreppen trygghet och göra statistiken tillgänglig för fler, säger Nader Attiyah, en av producenterna till radioprojektet.

Lägenhetsbrand i Rinkeby

Stort pådrag när det började brinna i en lägenhet på Sunnanbyplan under onsdagskvällen. Polis, brandkår och ambulans kom till platsen men ingen skadades allvarligt.

Tuff budget även i Spånga-Tensta

Det blir tydliga neddragningar om den nya budgeten i Spånga-Tensta klubbas igenom. Avdelningen för Stadsdelsutveckling föreslås försvinna och Medborgarvärdarnas framtid är osäker. Enligt förvaltningens förslag till budget 2019 är budgeten till området Nämnd och administration 15,4 miljoner. Det kan jämföras med budgeten 2018 som var 44,4 miljoner. Det är en minskning på 29 miljoner. 

Ljusmanifestation för terroroffren i Christchurch

Tidigt på söndagseftermiddagen samlades människor i en ljusmanifestation på Sergels Torg i Stockholm för att minnas offren från Christchurch.