Al-Azharskolan i Vällingby.

I dag föll domen i Svea hovrätt mot de fyra personer som tidigare suttit i styrelsen för friskolekoncernen Al-Azhars stiftelse. Samtliga dömdes i tingsrätten för grova ekobrott.

Domen mot stiftelsens grundare, Bashir Aman Ali, står fast. Han dömdes i tingsrätten till fängelse i fyra och ett halvt år för grov trolöshet mot huvudman, grovt penningtvättsbrott och grovt bokföringsbrott. Svea hovrätt fastställer nu domen, men kortar hans näringsförbud från åtta till sju år.

De andra tre åtalade får sina straff sänkta. Hovrätten frikänner dem från grovt skyddande av brottsling. De får även straffen kortade av hovrätten, från drygt två års fängelse till tio månaders fängelse. Hovrätten kortar även ned näringsförbudet från fyra och ett halvt år till tre år.

Det är ovisst om domarna kommer att överklagas.

Det var den 20 november förra året som de tidigare ledamöterna i styrelsen för Al-Azhar-stiftelsen greps. Tre av dem släpptes i mitten av december. Bashir Aman Ali har hela tiden suttit häktad.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Det råder stor politisk enighet i frågan om begravningsplatsen”

Awad Hersi satt som ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd när beslutet om Järvas…

Misstänkt grov våldtäkt i Rinkeby

Strax före midnatt, natten till tisdag, fick polisen larm om att en grov våldtäkt ska ha inträffat på en parkering i centrala Rinkeby.

Skolornas resultat är numera hemliga uppgifter

Från och med 1 september är skolors betygsresultat, och uppgifter om lärartäthet och hur många behöriga lärare skolan har, hemliga uppgifter. Det har Skolverket beslutat efter en dom i Kammarrätten. – Det är helt galet, säger Ulla Parkkinen, VD för Cordoba International School i Kista.

Fullt hus hos För-orten i Kista

Under förra helgens storslagna event på Bridge i Kista galleria hade ett flertal stolar ställts ut och det blev fort fullsatt. Det bjöds på färsk hallondricka och godsaker. – Grundidén är att lyfta fram och stärka förebilder som vågar gå efter sina drömmar, sade Deqa Abukar från BLING.