Tenstaflickorna FC var med på demonstrationen för Black Lives Matter i Stockholms city igår.
 – Vi var där eftersom vi tjejer inte bara står för fotboll. Vi är även för rättvisa och jämlikhet, något som borde vara respekterat och självklart, säger Amina Laskar.

De var tillsammans med tusentals andra på Sergels torg.
 – Vi blev så otroligt glada över hur många människor som tog sig tid och var där för att stötta BLM-rörelsen. Vi var med och promenerade i drygt två timmar och det var väldigt fint med den gemenskapen, säger Someya Gutale. 

Tenstaflickorna FC är en ideell ungdomsförening som är baserade i Tensta. I styrelsen finns tolv tjejer från Järva området, som vill skapa fler möjligheter för unga tjejer att spela fotboll.

 – Vi jobbar för att stötta och peppa unga tjejer. Vår idé är att starta en egen fotbollsförening, men vi vill också skapa arrangemang där tjejer och killar i stadsdelarna kan träffas och spela fotboll., säger Amina Laskar.

 – Vi ser massor av tjejer som har talang, men som slutar spela i lag för att det är för långt att åka. Även kostnaden begränsar dem, och det faktum att alla fotbollstränare är män. Vi vill skapa en trygg plats för unga tjejer som vill spela fotboll, säger Someya Gutale.

 – Att supporta Black Lives Matter känns som en självklarhet för oss.  Tenstaflickorna FC står för gemenskap.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

En av discgolfens stora håller kurs i Järva DiscGolfPark

Pojkar i olika åldrar står i kö för att Philo Brathwaite ska skriva sin autograf på deras discar. Han är en internationell stjärna som ska hålla en kurs i Järva DiscGolf Park.  – Den här banan är en av mina favoriter, topp tre bland alla banor i världen, säger Philo Brathwaite.

AIF Kista: ”Vi avstår från pengarna”

Allmänna Idrottsföreningen i Kista ansökte om 50 000 i föreningsbidrag. Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd beviljade dem 7000.  – Vi fick 7000 kronor medan andra föreningar som inte syns i området fick mycket mer. Vi avstår från pengarna, säger Said Ali, ordförande i föreningen.

Kvinnorna i föreningen Gesguud är besvikna på förvaltningen

Ayan Mohamed läste i Nyhetsbyrån Järva att fem föreningar i Spånga-Tensta fått extra föreningsbidrag för arbete under corona. – Vår förening har arbetat så mycket, vardagar, helger och kvällar. Vi visste inte ens att det fanns ett bidrag att söka.

Ont om p-platser vid Järvabadet

Järvabadet är dimensionerat för 3 000 besökare – per dag. Badet har planerats i 40 år och när det är klart finns det inte en enda parkeringsplats!? Så skrev Karin Ploen, ersättare i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd för Fi, till Stockholms stad. Nyhetsbyrån Järvas reportrar gick till Järvabadet för att undersöka saken.