det ofärdiga vård- och omsorgsboendet

Det snart färdigbyggda vård- och omsorgsboendet i Rinkeby finns med på stadens lista över planerade upphandlingar. Den blågröna majoriteten vill att boendet ska drivas av ett privat vårdbolag, men oppositionen uttrycker oro över konsekvenserna.

Boendet som har planerad inflytt 2022 kommer ha 90 boendeplatser både för fysiskt sjuka och dementa patienter. Behovet är stort, men bygget är redan försenat. Torun Boucher som är gruppledare för Vänsterpartiet tror att en upphandling kommer att orsaka ytterligare förseningar eftersom upphandlingen sannolikt kommer att överprövas .

– Det är vanligt att byggprojekt blir försenade i förhållande till den ursprungliga planen, men att i det här läget, när inflyttningen redan är fyra år försenad, riskera att fördröja verksamhetens uppstart ytterligare är oacceptabelt och oansvarigt. Vi hoppas att majoriteten tar sitt förnuft till fånga och prioriterar att öppna det här äldreboendet framför att upphandla. De äldres intressen borde rimligtvis gå före vårdbolagens.

Besked om upphandlingsbeslutet väntas i veckan.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Indiska i Kista Galleria stänger

Indiska i Kista Galleria stänger. Tisdag den 9 oktober har de öppet…

Två skjutna till döds i Danmark

På tisdagskvällen sköts två unga män till döds i den danska orten Herlev utanför Köpenhamn. Enligt säkra uppgifter kommer de båda männen från Järva.

”Att läsa och bli läst”

Den litterära kursen ”Att läsa och bli läst” anordnas för andra året i rad i Tensta konsthall, och temat för i år är ”motstånd”. Kursen drar igång på onsdag nästa vecka, men än finns det platser kvar.

Tensta Rinkeby Grass Run blir triathlon i juli

Nu provar Rinkeby Run triathlon. – Det blir toppen, säger Johanna Granhällen, som leder tjejernas tävling med 28 poäng med sex lopp kvar till mål.  – Superkul, säger Jonathan Cederlund, som ligger sexa, 140 poäng från ledande Jonis Serry.