det ofärdiga vård- och omsorgsboendet

Det snart färdigbyggda vård- och omsorgsboendet i Rinkeby finns med på stadens lista över planerade upphandlingar. Den blågröna majoriteten vill att boendet ska drivas av ett privat vårdbolag, men oppositionen uttrycker oro över konsekvenserna.

Boendet som har planerad inflytt 2022 kommer ha 90 boendeplatser både för fysiskt sjuka och dementa patienter. Behovet är stort, men bygget är redan försenat. Torun Boucher som är gruppledare för Vänsterpartiet tror att en upphandling kommer att orsaka ytterligare förseningar eftersom upphandlingen sannolikt kommer att överprövas .

– Det är vanligt att byggprojekt blir försenade i förhållande till den ursprungliga planen, men att i det här läget, när inflyttningen redan är fyra år försenad, riskera att fördröja verksamhetens uppstart ytterligare är oacceptabelt och oansvarigt. Vi hoppas att majoriteten tar sitt förnuft till fånga och prioriterar att öppna det här äldreboendet framför att upphandla. De äldres intressen borde rimligtvis gå före vårdbolagens.

Besked om upphandlingsbeslutet väntas i veckan.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Norra stadsparken rustas upp

Norra stadsparken, men också Norra Rinkebygången och tunnelbanetorget får en uppfräschning till hösten 2021. Just nu pågår arbetet med att ge områdena i Rinkeby ett ansiktslyft. 

Fryshuset grundskola Västra har fotboll på schemat i höst

I höst kommer det finnas fotboll som ämne på Fryshuset grundskola Västra. Elever från årskurs 7 till 9 kommer få chansen att välja fotbollsträning som Elevens val. Petra Ahrnstedt, som är biträdande rektor på skolan, svarade på några frågor.

Kommer buss 517 som den ska till Hjulsta?

Buss 517 blir ofta inställd genom Hjulsta i eftermiddagsrusningen. Hjulstabor som väntar på bussen väntar förgäves. – Jag upplever att våra resenärers förtroende i Hjulsta/Tensta är allvarligt skadat, på grund av att Arrivas centrala trafikledning ställer in trafiken genom Hjulsta och Tensta i eftermiddagsrusningen och beordrar linje 517 att åka via Barkabybron för att spara tid, säger en busschaufför.

Nämndmöte om föreningsbidrag imorgon i Rinkeby-Kista

Imorgon torsdag sammanträder Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd. Mötet sänds live på webben där politikerna bland annat kommer ta beslut om föreningsbidrag för 2021.