I knappt en månad har hissen fungerat på Rinkebys tunnelbanestation efter ett långt avbrott. Hissen har bytts ut till en ny modell, men nu är den trasig igen och felanmäld sedan den 28 december. På SL verkar ingen veta någonting om problemet.

I SL:s reseplanerare fanns efter tre dagar ingen information om att hissen var ur funktion. På stationen finns inga hänvisningar eller anslag om när den ska vara lagad och ingen information om SL:s tillgänglighetsgaranti. Lika lite visste man måndag kväll på SL:s presstjänst. 

– Vi har kontaktat MTR som ansvarar för tunnelbanan, de har i sin tur pratat med stationsinsatschefen men den personen har inte fått information om vad felet beror på. Vi kan inte få fram någon uppgift om vilken entreprenör som ska laga hissen och vi vet heller ingenting om prognosen, säger Johan Nordgren på SL:s presstjänst.

Hur många entreprenörer som SL anlitar för underhåll av hissar kan inte Johan Nordgren svara på men att olika företag behövs kan bero på att det finns olika typer av hissar spekulerar han. Rulltrappan på stationen som har varit trasig i flera månader finns det inte heller någon information om. Men när denna artikel publiceras har reseplaneraren uppdaterats med en varning för Rinkebys trasiga hiss. Resenärer hänvisas till angränsande stationer eller tillgänglighetsgarantin.

Anna Nygård

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hyresgästerna i Tensta Torn tvättar utan tvättmedel

Studentskrapan i Tensta använder sig av SWATABs metod, som tvättar utan tvättmedel och i kallt vatten. Samma system som hyresgästerna på Rinkebysvängen precis lyckats bli av med.

Cykelvägen till Barkarby stängs av hela sommaren

Återigen stänger Trafikverket av gång- och cykelbanan mellan Spånga och Barkarby lagom till cykelsäsongen. Sedan 2017 har arbetet med Förbifart Stockholm gång på gång orsakat stora störningar för fotgängare och cyklister som försöker ta sig mellan Spånga och Barkarby. 

Hjulsta grundskola har fått ny rektor

Bassem Jerbi blir rektor på Hjulsta grundskola. Han tillträder tjänsten den 7 januari 2021 och kommer att vara på plats på Hjulsta grundskola efter jullovet.

Bling och Breakit vill hitta ortens entreprenörer

Deqa Abukar träffade Stefan Lundell från Breakit för att diskutera om riskkapital i orten. Breakit har gjort en granskning som visar att entreprenörer i orten bara får 0,81% av allt riskkapital.  – Då föddes en idé om Shift, en plattform där vi kan sammanlänka entreprenörer och investerare, säger Deqa Abukar.