I knappt en månad har hissen fungerat på Rinkebys tunnelbanestation efter ett långt avbrott. Hissen har bytts ut till en ny modell, men nu är den trasig igen och felanmäld sedan den 28 december. På SL verkar ingen veta någonting om problemet.

I SL:s reseplanerare fanns efter tre dagar ingen information om att hissen var ur funktion. På stationen finns inga hänvisningar eller anslag om när den ska vara lagad och ingen information om SL:s tillgänglighetsgaranti. Lika lite visste man måndag kväll på SL:s presstjänst. 

– Vi har kontaktat MTR som ansvarar för tunnelbanan, de har i sin tur pratat med stationsinsatschefen men den personen har inte fått information om vad felet beror på. Vi kan inte få fram någon uppgift om vilken entreprenör som ska laga hissen och vi vet heller ingenting om prognosen, säger Johan Nordgren på SL:s presstjänst.

Hur många entreprenörer som SL anlitar för underhåll av hissar kan inte Johan Nordgren svara på men att olika företag behövs kan bero på att det finns olika typer av hissar spekulerar han. Rulltrappan på stationen som har varit trasig i flera månader finns det inte heller någon information om. Men när denna artikel publiceras har reseplaneraren uppdaterats med en varning för Rinkebys trasiga hiss. Resenärer hänvisas till angränsande stationer eller tillgänglighetsgarantin.

Anna Nygård

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Då får sista åldersgruppen stockholmare vaccin

Sedan förra veckan kan stockholmare som är 40 år eller äldre boka tid för vaccination. Således har drygt halva den vuxna befolkningen i Stockholms län hittills fått en vaccindos. Men det dröjer ett tag till innan den sista gruppen i fas 4 erbjuds vaccin.

Demonstration mot marknadshyror och utförsäljningar

Hundratals protesterade utanför Stockholms stadshus när kommunfullmäktige hade möte på måndagskvällen. – Vi kräver en bostadspolitik som gynnar alla, oavsett ens ekonomiska situation, sade Ilyas Hassan från Förorten mot våld, en av talarna.

Vad ska hända med Blå Huset i Tensta?

Vad kommer att hända med Blå Huset i Tensta? Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning har…

Joakim Larsson hade möte med Husby moské

Ordföranden i Svenska Bostäders styrelse, moderaternas Joakim Larsson, har träffat företrädare för Husby moské.  – Vi måste hitta en lösning för moskén som är i närheten av den plats de har nu.