Det händer på Spånga IP.
– Spring INTE Tensta Rinkeby Grass Run på Söndag!, säger Jonis, som leder serien.

 – Jo, kom och spring!, säger Janis, som ligger tvåa i sammandraget.

Bakgrunden är att Jonis missar loppet på söndag. Hans vänstra arm är gipsad efter en cykelolycka.
Janis är 8 poäng efter sin kompis efter fem lopp.  OM Janis vinner loppet kl. två på söndag så får han 25 poäng för segern plus en poäng per löpare han har efter sig. Vid sju startande blir det 31 poäng till segraren.
Då tar Janis ledningen med 20 poäng efter precis hälften av årets tolv lopp.

Samtidigt talar tränaren för Hammarbys och Turebergs löpare om att komma till Spånga IP på söndag. Det kan förändra spelplanen helt. På kort sikt vore det till Jonis fördel. För att behålla ledningen vill han att så många löpare som möjligt ska vara före hans kompis Janis på söndag.    

Bland tjejerna är Elena helt dominerande, men inte alls säker på att få vinna de 10 000 kr som går till segrande tjej och segrande kille. Om Turebergs snabbaste tjejer börjar springa TRGR (= Tensta Rinkeby Grass Run) så krymper hennes försprång fort.

Samling: 13:45 inne på Spånga ip

Start: 14:00 under bron där Spånga kyrkväg passerar över gräsfältet utanför Spånga IP.

Poäng framifrån: 25 till segraren, 20 till tvåan, 15 till tredje plats, 10 till fyran, 5 till femman, 4 till sjätte plats, 3 till sjuan, 2 till åttan och en poäng till nionde plats.

Poäng bakifrån: En poäng för varje löpare man har bakom sig.
Samma poängräkning för alla, oavsett ålder och kön.

Den pojke/man och den flicka/kvinna som har samlat flest poäng i december får 10 000 kr.
Under Corona startar vi en och en med 30 sekunders mellanrum.
Efter loppet fikar vi utomhus.
Allt är gratis. 

Mårten Westberg Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Mer Martin Mutumba, Avbytarbänken del 2.

Om ni gillade del 1, kommer ni att älska del 2. I den andra delen berättar Martin om hur året efter guldåret var. Vem den bäste spelaren han spelat med är och vem är den bäste motståndaren. Snacket handlar om Dulee Johnson och avsnittet avslutas med några intressanta frågor från lyssnarna.

Avbytarbänken, avsnitt 82: 103 dagar

Avbytarbänken är tillbaka! Det nya avsnittet handlar om fotboll under den rådande pandemin och hur livet har varit utan fotboll. Samt om Marcus Rashford och titelstriderna i Spanien och Italien. Och om varför alla har slutat prata om Manchester Citys ban.

Avbytarbänken # 83 Inställt

Real Madrid vinner La Liga 19/20. Zidane en av de stora någonsin?…

Avbytarbänken #107 Hämta faden

Semir från Salong Bilbet gästar bänken. Han berättar om sin vackra historia. Hur han gick från att ha hela 164 i sin toalett till att nu vara en etablerad barber. Vi snackar om hur fotbollen har utvecklats. Hur viktigt är utseendet i modern fotboll? Skulle Paul Scholes vara världens omtalade mittfältare om han var mer medial? Var Marouane Fellainis hår mer berömt än han var som spelare? Det blir ett surr med mycket oväntade vändningar, som avslutas med att snacka om LeBron vs Zlatan.