Det händer på Spånga IP.
– Spring INTE Tensta Rinkeby Grass Run på Söndag!, säger Jonis, som leder serien.

 – Jo, kom och spring!, säger Janis, som ligger tvåa i sammandraget.

Bakgrunden är att Jonis missar loppet på söndag. Hans vänstra arm är gipsad efter en cykelolycka.
Janis är 8 poäng efter sin kompis efter fem lopp.  OM Janis vinner loppet kl. två på söndag så får han 25 poäng för segern plus en poäng per löpare han har efter sig. Vid sju startande blir det 31 poäng till segraren.
Då tar Janis ledningen med 20 poäng efter precis hälften av årets tolv lopp.

Samtidigt talar tränaren för Hammarbys och Turebergs löpare om att komma till Spånga IP på söndag. Det kan förändra spelplanen helt. På kort sikt vore det till Jonis fördel. För att behålla ledningen vill han att så många löpare som möjligt ska vara före hans kompis Janis på söndag.    

Bland tjejerna är Elena helt dominerande, men inte alls säker på att få vinna de 10 000 kr som går till segrande tjej och segrande kille. Om Turebergs snabbaste tjejer börjar springa TRGR (= Tensta Rinkeby Grass Run) så krymper hennes försprång fort.

Samling: 13:45 inne på Spånga ip

Start: 14:00 under bron där Spånga kyrkväg passerar över gräsfältet utanför Spånga IP.

Poäng framifrån: 25 till segraren, 20 till tvåan, 15 till tredje plats, 10 till fyran, 5 till femman, 4 till sjätte plats, 3 till sjuan, 2 till åttan och en poäng till nionde plats.

Poäng bakifrån: En poäng för varje löpare man har bakom sig.
Samma poängräkning för alla, oavsett ålder och kön.

Den pojke/man och den flicka/kvinna som har samlat flest poäng i december får 10 000 kr.
Under Corona startar vi en och en med 30 sekunders mellanrum.
Efter loppet fikar vi utomhus.
Allt är gratis. 

Mårten Westberg Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Avbytarbänken startar hos Nyhetsbyrån Järva

Avbytarbänken är en podcast för fotbollsfans, fotbollsnördar och alla som älskar fotboll. Det är ett gäng kunniga killar som regelbundet sänder fotbollssnack.  – Vi surrar fotboll hela tiden, säger Dini Mohammud. Nu finns podden även på Nyhetsbyrån Järva.

Avbytarbänken #108 Hemsk business

Avbytarbänken säger grattis på födelsedagen till Paul Pogba! De konstaterar att varken Ronaldo eller Messi finns med Champions Leagues kvartsfinaler, första gången sedan 2005. Det har varit inbrott hos PSG-stjärnorna och Robin Olsen har blivit knivhotad. Mer snack: Dybalas karriär behöver en fet HLR, om Rebics hjärnsläpp och Theo Hernandez Instagram-story.

Tenstaflickorna firade 1 år som förening

Fotbollsföreningen Tenstaflickorna har fyllt ett år och firat på Spånga Folkan. – Det finns inte lag för alla duktiga fotbollsspelare här i orten och det vill vi ändra på, sade Ladan Abdurahman som är en av ledarna.

Avbytarbänken, avsnitt 80: Robinho-varning?

Veckans avsnitt snackar ner världens största match – El Clásico. Om Kroos handrörelse. Är Vinícius Jr nya Robinho? Poängtapp i Premier League. Om Sigurdssons ben och Spaniens målvakter inför EM.