Avraam Lazaridis är rinkebybo och vice ordförande i Rinkeby-Kista råd för funktionshinderfrågor. Han har sett den nya trappan i Rinkeby,
 – Det ser inte bra ut alls, den är inte tillgänglig. Det är bortkastade pengar. 

Avraam Lazaridis har arbetat i många år i funktionshindersfrågor både i Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta. Men han var inte inbjuden till invigningen av trappan i Rinkeby.
– Nej, vi fick ingen inbjudan. Jag vill inte heller träffa politikerna, de kommer bara hit när det är stora arrangemang. Aldrig annars.

Trappan verkar inte heller stabil, och den blir hal när det regnar

Han tycker det är konstigt att en sådan trappa kunde uppföras.
– De borde ha fixat en ramp, så att alla kunde passera. Trappan verkar inte heller stabil, och den blir hal när det regnar. Det ser ut som en provisorisk trappa.

Nästan tio miljoner kostade hela projektet; trappan, nya gatstenar, belysning och några planterade träd.
– Trappan är inte tillgänglig. De miljonerna kunde ha använts på bättre sätt, säger Avraam Lazaridis.

Anna Quarnström är ordförande för Funktionsrätt Stockholms stad. Hon reagerade starkt på nyheten om Rinkebys nya trappa och skickade ut ett pressmeddelande (läs här).

– Ja, det är otroligt att tre högt uppsatta politiker på fullt allvar kan inviga en trappa år 2020, som inte är tillgänglig för alla. Trappan saknar dessutom sidmarkeringar och har ingen ledstång i mitten.

Självklart går det att göra en tillgänglig trappa

Anna Quarnström tycker det är tråkigt att arbetet för tillgänglighet inte kommit länge än så här.
– Självklart går det att göra en tillgänglig trappa, man kan göra en ramp eller en hiss.

Hon menar att ansvariga politiker verkar helt ignoranta när det gäller frågor om tillgänglighet. Detta trots att det finns ett program för delaktighet i staden som säger att personer med funktionsnedsättning ska ha samma förutsättningar som andra att röra sig på gator och torg.

Tillgänglighet inte en aspekt som nämnts över huvud taget

– Men när jag tittar på ärendet i Rinkeby, från start till mål, så har tillgänglighet inte varit en aspekt som nämnts över huvud taget. Jag förstår inte hur det ens är möjligt. Det känns otidsenligt.

Anna Quarnström kommer därför kräva en redogörelse från stadsdelen och Trafikkontoret om hur det gått till.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Rinkeby organiserar sig till hyresrätternas försvar

Den blågröna majoriteten i Stockholm har gått ut med att hyresrätter i stadens förorter ska ombildas till bostadsrätter och en del av de kommunalt ägda hyresrätterna kan komma att säljas till privatvärdar.– Vi är oroliga, säger Rinkebybon Marianella Monzon.

Bombskyddet på plats i Rinkeby

På torsdagseftermiddagen var det stort polispådrag på Axbyplan i Rinkeby. Nationella bombskyddet var på plats för att undersöka ett misstänkt föremål i en väska i en källarlokal.

Tjejerna från 4west ordnade basketturnering i Husby

Under höstlovet anordnade föreningen 4west en basketturnering i Fryshusets sporthall i Husby.…

Singelaktuella Kebz vill släppa positiv musik

– Om jag gör musik om våld, genererar det bara mer våld. Kebba Jobe som går under artistnamnet Kebz, släppte i natt singeln ”My Believer”. Nyhetsbyrån Järva har träffat 23-åringen från Tensta för att prata om hans musik.