Tre glada politiker, Dousa (M), Slottner (KD) och Helldén (MP), klipper av bandet och den nya trappan på Skårbygränd i Rinkeby var invigd.
– Nu kan vi släppa in vanliga medborgare där det tidigare varit mörkt och ett tillhåll för kriminella, säger stadsdelsnämndens ordförande Banjamin Dousa.

Trappan är en del i ett trygghetsskapande arbete i stadsdelen. Grillkiosken, som stod på platsen tidigare är riven, och istället är platsen upprustad och en trappa i metall leder upp till Norra Rinkebygången. Dessutom är platsen, numera kallas det torg, ordentligt upplyst.

– Roligt att vi kan hjälpas åt att göra vår stadsdel trygg, säger Susanne Leinsköld, stadsdelsdirektör i Rnkeby-Kista.

Trappan och hela arbetet på Skårbygränd är ett samarbete mellan stadsdelen, Trafikkontoret och fastighetsägarna i Järva. Kostnaden delas mellan Trafikkontoret (3+5 miljoner) och stadsdelen (1,5 miljoner).

Jag trodde den var ett provisorium

Jörgen Strandberg, som bott i Rinkeby i 23 år, är på väg till ett möte i Folkets Hus. Han är inte imponerad av den nya trappan.

– Jag trodde den var ett provisorium. Jag hade hoppats att vi skulle få en trappa, som den i Tensta, så att den kunde fungera som sittplatser till en utomhusscen. Den där trappan ser ut som en fängelsetrappa.

 

 

Adil Mohamed, som är uppvuxen i Rinkeby, är också tveksam till trappan.
– Den är inte anpassad för personer med funktionshinder. Det saknas en ramp för rullstol. Många människor i Rinkeby har rullator eller rullstol.

Det saknas en ramp för rullstol

Men är det möjligt att ett projekt för nästan tio miljoner bygger en trappa som inte är anpassad för personer med funktionshinder? Adil Mohamed frågar de ansvariga politikerna. Benjamin Dousa och Erik Slottner skruvar lite på sig.
– Men de kan ju åka runt, säger Daniel Helldén och pekar ut vägen längs Rinkebystråket och den på andra sidan centrum.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Benjamin Dousa, Erik Slottner, Daniel Helldén och Adil Mohamed.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ljusmanifestation för terroroffren i Christchurch

Tidigt på söndagseftermiddagen samlades människor i en ljusmanifestation på Sergels Torg i Stockholm för att minnas offren från Christchurch.

2000 i Rinkeby-Kista testas för antikroppar mot covid-19

Rinkeby-Kista är den stadsdel i Stockholms län som per invånare hittills haft flest antal konstaterade fall av covid-19. Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Stockholm genomför därför en antikroppstestning i området för att se hur stor andel av invånarna som har antikroppar.

Frihet, jämlikhet och simkunskap

Arton kvinnor började en simkurs i Tensta simhall första veckan i oktober.…

Tensta träff kan tvingas stänga redan nästa vecka

Nu avgörs framtiden för Tensta träff. Ikväll röstar Kulturförvaltningen om det bidrag som föreningen sökt för 2020 ska beviljas. Men i förslaget inför kvällens möte föreslås en budget på endast 50 procent av de sökta pengarna. Det räcker inte enligt Farida al-Abani som är verksamhetsledare för Tensta träff.