Tre glada politiker, Dousa (M), Slottner (KD) och Helldén (MP), klipper av bandet och den nya trappan på Skårbygränd i Rinkeby var invigd.
– Nu kan vi släppa in vanliga medborgare där det tidigare varit mörkt och ett tillhåll för kriminella, säger stadsdelsnämndens ordförande Banjamin Dousa.

Trappan är en del i ett trygghetsskapande arbete i stadsdelen. Grillkiosken, som stod på platsen tidigare är riven, och istället är platsen upprustad och en trappa i metall leder upp till Norra Rinkebygången. Dessutom är platsen, numera kallas det torg, ordentligt upplyst.

– Roligt att vi kan hjälpas åt att göra vår stadsdel trygg, säger Susanne Leinsköld, stadsdelsdirektör i Rnkeby-Kista.

Trappan och hela arbetet på Skårbygränd är ett samarbete mellan stadsdelen, Trafikkontoret och fastighetsägarna i Järva. Kostnaden delas mellan Trafikkontoret (3+5 miljoner) och stadsdelen (1,5 miljoner).

Jag trodde den var ett provisorium

Jörgen Strandberg, som bott i Rinkeby i 23 år, är på väg till ett möte i Folkets Hus. Han är inte imponerad av den nya trappan.

– Jag trodde den var ett provisorium. Jag hade hoppats att vi skulle få en trappa, som den i Tensta, så att den kunde fungera som sittplatser till en utomhusscen. Den där trappan ser ut som en fängelsetrappa.

 

 

Adil Mohamed, som är uppvuxen i Rinkeby, är också tveksam till trappan.
– Den är inte anpassad för personer med funktionshinder. Det saknas en ramp för rullstol. Många människor i Rinkeby har rullator eller rullstol.

Det saknas en ramp för rullstol

Men är det möjligt att ett projekt för nästan tio miljoner bygger en trappa som inte är anpassad för personer med funktionshinder? Adil Mohamed frågar de ansvariga politikerna. Benjamin Dousa och Erik Slottner skruvar lite på sig.
– Men de kan ju åka runt, säger Daniel Helldén och pekar ut vägen längs Rinkebystråket och den på andra sidan centrum.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Benjamin Dousa, Erik Slottner, Daniel Helldén och Adil Mohamed.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Järva söker vårdbiträden och undersköterskor

På flera håll runt om i landet omorganiseras vården för att på bästa sätt klara av coronakrisen. Det innebär en ökad efterfrågan på vissa yrken. I hela Järva anställs nu vårdbiträden och undersköterskor.

Rån på Hjulsta torg idag

Polis har ryckt ut till Hjulsta torg med anledning av att personal i en kiosk blivit utsatt för rån. Polisen larmades strax före klockan 12 på måndagen.

Nu tar Nimo över serveringen i Tensta konsthall

Första dagen serverades morots- och pumpasoppa med somaliskt majsbröd.  – Imorgon blir det falafel och grillad halloumi. En annan dag grillspett och ris på somaliskt vis, säger Nimo Mohamed, som driver NIMOS KÖK i Tensta konsthall.

Misstänkt för mordet i Husby begärs häktad

Åklagaren har i dag begärt en man häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet i Husby i måndags. Ytterligare en man, som också varit anhållen i ärendet, har däremot släppts på fri fot.