Året börjar närma sig sitt slut och vi gav oss ut på torgen för att fråga Järvaborna vad de önskar sig inför det kommande året.
Här är svaren vi fick:

William Peters, 50, Husby:
–  Jag önskar bara att kunna starta igång ett nytt liv här i Sverige med min familj från Kina.

 

Frida Oscarson, 28, Husby:
– Allt jag önskar mig är ett år fyllt med mycket kärlek och glädje.

 

 

 

 

 

 

Jasmin Shnah Pourghobad, 29, Kista:
– Jag hoppas på att politikerna tar skolfrågan på allvar här i Järva. Jag har två barn som snart ska börja gå i skolan, och jag vill inte att de ska behöva åka långt för att få en bra skolgång.

Sidra Akbar, 21, Kista:
– Jag vill fortsätta känna mig hemma här i Järva. Även om jag bott på andra håll i Stockholm, har jag alltid känt att jag hör hemma här just för att jag känner mig så trygg. Jag vill inte behöva flytta, allt man behöver finns här.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Adam Tensta är med när Tensta Centrum firar 50 år

En av ortens egna stjärnor kommer när Tensta Centrum fyller ett halvt sekel. Adam Tensta uppträder under firandet lördagen den 16 november.

Äntligen badsommar i Järva

Solen strålade och fick vattnet att glittra i de turkosblå bassängerna när Järvabadet invigdes. ”Äntligen”, var ordet på allas läppar. – Badet är till för barn och ungdomar i Järva och alla badälskande stockholmare, sade idrottsborgarrådet innan hon klippte bandet.

Nu polisanmäler han polisen

Said Ali har fått nog. Han bor i Husby sedan många år och de senaste månaderna har han stoppats åtskilliga gånger av polis. – De uppträder aggressivt och otrevligt. Jag är övertygad om att det handlar om rasism, därför tänker jag polisanmäla dem den här gången.

Tempo-tomten i Husby centrum säljs till Hembla

En strategiskt viktig tomt i Husby centrum har sålts till bostadsbolaget Hembla.   – Stockholm ska inte göra affärer med den här typen av aktörer, säger Clara Lindblom, V, oppositionsborgarråd och vice ordförande i Svenska bostäders styrelse.