Mia Törnblom som är författare och föreläsare var bjuden till månadens event som handlade om psykisk ohälsa, ångest, sociala medier och depression.
 – Alla öppnade upp sig och det var många personliga frågeställningar, säger Mira William som är en av alla ambassadörer för Healthy Women.

Varje månad har Healthy Women tjejkvällar med olika teman där alla får en fristad och möjlighet att träffa varandra kring viktiga ännen och aktiviteter. Detta har nu varit online i år på grund av corona. 

 – Nu när sommaren kommer, börjar vi ha aktiviteter utomhus igen i enlighet med restriktionerna. Anledningen till att vi hade detta tema på tjejkvällen med Mia Törnblom är att våra medlemmar själva lyft temat och önskat diskussioner kring psykisk hälsa och självutveckling. De flesta har förlorat sina rutiner nu under rådande pandemi och har haft svårt att hålla motivationen och välmåendet uppe, säger Susan Dahlbeck.

Hela tjejkvällen blev en frågestund med Mia Törnblom där många deltog.

– Alla hade möjlighet att få öppna upp sig och dela med sig av alla möjliga frågor. Några exempel var, hur hanterar man prestationsångest. Vad man kan göra för att träna den mentala hälsan. Hur hanterar man all hets från sociala medier, säger Susan Dahlbeck.

Tjejkvällen var den bästa av alla kvällar och jag blev så inspirerad av Mia Törnblom

Mira William går i första ring på gymnasiet med inriktning Teknik. Hon började att gymma med Susan Dahlbeck. Sedan blev hon tillfrågad om att bli ambassadör för Healthy Women. 

 – Tjejkvällen var den bästa av alla kvällar och jag blev så inspirerad av Mia Törnblom som har gått igenom så mycket i livet. Hon tog upp personliga erfarenheter och delade med sig om sitt tidigare turbulenta liv. Det var så starkt av henne att berätta om allt tufft hon har gått igenom, men hon var ändå glad för den erfarenheten, säger Mira William.

Det var många som tog upp om sina personliga erfarenheter och uppemot 40 tjejer deltog online i månadens event. Folk öppnade upp sig och kände trygghet i gruppen och tacklade en hel del problem som en del hade såsom familjeproblem och relationsproblem. Hur kan man göra exempelvis när en kompis mår dåligt och har ångest och många fler frågor.

 – Det var så motiverande när många vågade tala om sina egna problem och Mia Törnblom kunde relatera till det. Hon gav så många bra tips och råd till oss. Är fett glad att hon var med. En kul detalj var att hon köpte en väckarklocka så att hon slipper ha mobilen i samma rum och kan då varva ner på kvällarna. Jag själv fick massor av bra tips om hur jag kunde lära mig av nederlag och tackla saker på rätt sätt, säger Mira William.

Krista Sirviö

Healthy Women är ett ideellt nätverk under föreningen Kista Sports Club och ett projekt som sponsras av Allmänna arvsfonden. I dagsläget är de ett nätverk på över 500 tjejer med flera olika projekt.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Rinkeby Folkets Hus: Ombyggnad pågår!

 Efter två års planering har arbetet i Rinkeby Folkets Hus dragit igång.  – Stora salen kommer både renoveras och byggas om, säger Jörgen Strandberg, förre ordföranden i Rinkeby Folkets Hus och den som varit med i arbetet från början.

Nu pausas drop-in provtagningen av covid-19

Efter den här veckan är det inte längre möjligt att göra coronatest utan att boka tid i Stockholm. Nu har regionen tagit beslut om att pausa drop-in provtagningen från och med söndag den 27 juni. Sista dagen i Järva blir på torsdag den 24.

Järvas första duathlon avgjord

Tensta Rinkeby Grass Run brukar vara 5 km löpning på gräs. I juli och augusti börjar det med 200 m simning.

Hur blir det med föreningsbidragen 2020?

I Spånga-Tensta betalas föreningsbidragen för 2020 ut i december, men inte i Rinkeby Kista.  – Redovisningsmässigt blir det helt fel, vi kan inte betala ut i förskott, säger Susanne Leinsköld. stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista.