Strax efter halv nio på lördagsmorgonen kom den första lasten med vaccin till Sverige.

– Det känns bra att vi nu är framme vid det här steget, och att vi i Sverige inom bara några timmar kan börja erbjuda skydd mot covid-19. I ett första skede vaccineras nu de som har det allra största behovet, säger Anders Tegnell, statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten, i ett pressmeddelande.

Dagens Nyheter rapporterar att den första leveransen bestod av 9750 doser vaccin, som räcker till cirka 4900 personer. Varje person får två doser av vaccinet och personer på äldreboende är de första som vaccineras.

Under nästa vecka kommer ytterligare 80.000 doser av vaccin till Sverige och samma mängd fortsätter varje vecka tills fler vaccin godkänts. Regionerna får sin del utifrån befolkningsmängd och hur många över 70 år som bor i en region.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Lekparken Gläntan har rustats upp

Lekparken Gläntan i Kista har rustats upp inför sommaren och står nu klar för allmänheten. – Det är jättebra att lekplatsen rustades upp, det behövdes verkligen, säger Lars som besökte parken med sina barnbarn under fredagen.

Fotboll för vem? 

I torsdags ägde eventet ”Fotboll för vem?” rum i Folkets Husby. Podcasten Galdem A Talk ledde ett panelsamtal med bland annat fotbollsreportern Jasmin Nur. 

Misstänkte pedofilen fortsatt häktad

Den man från Rinkeby som sedan mitten av juni sitter häktad misstänkt för våldtäkt och sexuella övergrepp mot barn är fortsatt häktad, skriver polisen på sin hemsida.

Fler skuldsatta – men alla vet inte att det finns hjälp

Antalet skuldsatta i Spånga-Tensta ökar. Under årets första sex månader var det 1843 personer, nästan lika många som under hela 2018. Men trots det finns ingen kö till budget- och skuldrådgivningen.