Det förbättrade smittoläget gör att från och med torsdag, den 1 juli, lättar restriktionerna på flera områden i samhället. Både kultur- och idrottsevenemang blir möjliga och restauranger får ha öppet som vanligt.
Idag öppnar dessutom Region Stockholm för vaccinering för alla födda 1991 och tidigare.

Vid möten eller evenemang inomhus får 50 personer vistas utan sittplatser, och med sittplatser tillåts 300 personer vistas samtidigt.

Evenemang utomhus utan sittplatser tillåts 600 personer, och med sittplatser 3000 personer.

I motionslopp tillåts 900 personer delta, och i demonstrationer 1800.

Krogar och restauranger får ha öppet efter 22.30 och vid varje bord tillåts åtta personer sitta tillsammans inomhus. Men fortfarande gäller det att hålla avstånd och gästerna ska sitta och äta.

Föreningar och arbetsplatser behöver inte längre genomföra möten på distans, men fortsatt distansarbete rekommenderas.

Munskydd i kollektivtrafiken är inte längre nödvändigt, men fortfarande uppmanas vi att hålla avstånd ch undvika trängsel.

I appen Alltid öppet framgår att från och med idag kan alla i Region Stockholm som är 30 år och äldre nu boka tid för vaccination.

Källa: Folkhälsomyndigheten

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hjulsta grundskola har fått ny rektor

Bassem Jerbi blir rektor på Hjulsta grundskola. Han tillträder tjänsten den 7 januari 2021 och kommer att vara på plats på Hjulsta grundskola efter jullovet.

Kommer vårdcentralen i Tensta att stänga?

Fahyma Alnablsi har problem med återkommande värk i ena örat.  – Jag ringer vårdcentralen, men de hänvisar mig hela tiden till Brommaplan. Tänker de stänga?

”Vill du ha en kopp kaffe?”

När jag går genom Husby centrum på lördagens eftermiddag så ropar några killar efter mig: – Vill du ha en kopp kaffe? Eller kanske några dadlar? Det är ungdomar från Husby moské, som bjuder på något att äta eller dricka.

Järvas andra Duathlon hade en ”Dark Horse”

Jonathan Cederlund från Spånga TBK har nyligen återkommit från ett år på High school i det amerikanska löpar-paradiset Oregon. Han blev tävlingens oväntade segrare., en ”Dark Horse”.