Frustrationen mot SL fortsätter att växa bland Rinkebyborna. Ena rulltrappan och den stora hissen är tillfälligt avstängda, och under helgen var det även nödstopp på en av de fungerade rulltrapporna och två av tre hissar har inte fungerat. 

Det pågår ett underhållsarbete på Rinkeby tunnelbanestation. Den stora hissen är avstängd fram till den 22 november. Den ena rulltrappan har också stått still sedan juni månad för att man enligt SL:s presstjänst inte har reservdelar för att åtgärda felet.

Under lördagen var det även nödstopp på en av rulltrapporna på stationen. Även en av de två hissarna som ska fungera har varit ur funktion. Rulltrapporna i Rinkeby har flera gånger tidigare varit avstängda. Ibland har SL kommunicerat ut  information om planerade avstängningar, och ibland har det inte funnits någon information alls i flera dagar innan privatpersoner ringt in till SL och berättat om läget. I detta fall rör det sig troligen om att någon har tryckt på ”Stopp”-knappen, men om det rör sig om ett större fel kan SL:s presstjänst inte svara på. Nyhetsbyrån Järva ombads att ringa tillbaka på måndag med anledning av helgen.

Till följd av detta upplever många Rinkebybor stora problem med att ta sig till perrongen.

– Det är helt omöjligt när man har två små barn och har dubbelvagn. Man får ju enligt SL inte ta rulltrappan med barnvagn om man nu skulle ha en som får plats.

– Om de har råd att ha flera ordningsvakter på plats, vore det rimligt att ha folk på plats på stationen som hjälper resenärer med begränsad åtkomlighet att ta sig till perrongen, säger en upprörd småbarnsförälder.

Eleni Terzitane
Bilder: Dine Malmsten
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Personalen känner en otrolig maktlöshet”

Noll respons från skolledningen och ingen respekt, skriver lärarna på Hjulsta grundskola i en kommentar till skolans rektor Helene Hodges.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 27. Här kommer den sista nyhetssammanfattningen på somaliska före sommaruppehållet. Redaktör Fatuma Abdullahi Mohamed återkommer i augusti med sina rapporter varje vecka om Nyhetsbyrån Järvas nyheter.

Här är Nyhetsbyrån Järvas unga reportrar i sommar!

Under tre veckor i sommar kommer fyra unga reportrar arbeta hos Nyhetsbyrån Järva. Här är de – Lutfiniso Yakubova, Ayoub Baraghen, Najma Bilan Abdi Dahir och Sharmarke Said Siyad.

Nu får polisen sätta upp kameror var de vill

Tidigare har polisen behövt ansöka hos Datainspektionen för att sätta upp övervakningskameror, men det behövs inte längre. Sedan årsskiftet är det fritt fram för Polismyndigheten, Kustbevakningen, Säpo och Tullverket att kamerabevaka utan tillstånd.