Frustrationen mot SL fortsätter att växa bland Rinkebyborna. Ena rulltrappan och den stora hissen är tillfälligt avstängda, och under helgen var det även nödstopp på en av de fungerade rulltrapporna och två av tre hissar har inte fungerat. 

Det pågår ett underhållsarbete på Rinkeby tunnelbanestation. Den stora hissen är avstängd fram till den 22 november. Den ena rulltrappan har också stått still sedan juni månad för att man enligt SL:s presstjänst inte har reservdelar för att åtgärda felet.

Under lördagen var det även nödstopp på en av rulltrapporna på stationen. Även en av de två hissarna som ska fungera har varit ur funktion. Rulltrapporna i Rinkeby har flera gånger tidigare varit avstängda. Ibland har SL kommunicerat ut  information om planerade avstängningar, och ibland har det inte funnits någon information alls i flera dagar innan privatpersoner ringt in till SL och berättat om läget. I detta fall rör det sig troligen om att någon har tryckt på ”Stopp”-knappen, men om det rör sig om ett större fel kan SL:s presstjänst inte svara på. Nyhetsbyrån Järva ombads att ringa tillbaka på måndag med anledning av helgen.

Till följd av detta upplever många Rinkebybor stora problem med att ta sig till perrongen.

– Det är helt omöjligt när man har två små barn och har dubbelvagn. Man får ju enligt SL inte ta rulltrappan med barnvagn om man nu skulle ha en som får plats.

– Om de har råd att ha flera ordningsvakter på plats, vore det rimligt att ha folk på plats på stationen som hjälper resenärer med begränsad åtkomlighet att ta sig till perrongen, säger en upprörd småbarnsförälder.

Eleni Terzitane
Bilder: Dine Malmsten
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Husby protesterar mot beslutet att flytta Reactor

I Husby börjar nu föreningslivet organisera sig för att beslutet att flytta…

Poesipiloterna – Saber, Khalid, Rayan och Ali

De här fyra killar i årskurs 8 på Enbacksskolan, Saber, Khalid, Rayan och Ali, vill genom poesiläsning vara förebilder och sprida läsglädje! Dikterna kommer från Mona Monasars diktsamling ”Modersmål” som de läste i klassen.

Sammanfattning av coronaläget på somaliska – Xoogta corona iyo talalka

Här kommer en kort sammanfattning på somaliska om covid-19 och vaccinering. Sändningen handlar bland annat om en rapport som kommit från Folkhälsomyndigheten, som konstaterar att endast 44 procent av människor med afrikanskt ursprung har vaccinerat sig mot covid-19. Dessutom information om att efter den 22 maj så öppnas fler vaccinationsmottagningar runt om i Stockholm. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.

Efter sju år utvisas familjen Kassenova från Sverige

En dag i september knackade det på dörren hos Assemgul Kassenova. Hon…