I årets tionde Tensta Rinkeby Grass Run överraskade Rinkebys Jonis Serry och Mikiel Gimli med att ta ledningen och behålla den hela vägen ner till Hjulsta fågelsjöar.

Förhandsfavoriten Mansib Rahman från Akalla nådde täten först efter 1,5 km. Då gjorde han å andra sidan processen kort med resten av startfältet. I mål var han 2,5 minuter före tvåan. Det är den mest överlägsna segern hittills i något av de 34 Tensta Rinkeby Grass Run som sprungits.

Det var också lite av en revansch för Mansib, som fick slita hårt i Lidingöloppet förra helgen. Över tre backiga mil räckte det inte med tre träningspass i veckan; inte ens för en ung löpare med massor av talang.

Den som tränar mest utvecklas bäst

Dagens stora sensation var ändå Jonis Serry som kom i mål på en stark tredje plats, drygt tre minuter efter Mansib. Den prestationen visar än en gång att löpning är en rättvis sport. Den som tränar mest utvecklas bäst. Sedan början av sommaren har Jonis sprungit 5-6 dagar i veckan.

Bland damerna var Elena Osokina som vanligt bäst. Hennes seger i sammandraget är redan säkrad. Bland herrarna har Mansib Rahman precis gått upp i ledningen.

Mårten Westberg
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Bilal Cadimi är tillbaka som en vinnare igen

Tenstas stora löpartalang Bilal Cadimi dominerade svensk medeldistans för ungdomar. För tio år sedan försvann han på ett sätt som få idrottsmän försvinner på Östermalm. Bilal hade hamnat på gatan.

Nu satsar Kista SC ännu mer på fotboll för tjejer!

Det är isande kallt den här söndagsförmiddagen på fotbollsplanen vid Akalla by. Ett tjugotal föräldrar har kommit dit med sina döttrar, som vill börja spela fotboll. – Hej allihopa! Vi börjar med att samla alla tjejer och så får föräldrarna stå vid sidan om.

IFK Lidingö FK svarar på kritiken

Igår skrev Said Ali, tränare för AIF Kista Futsal P07, ett öppet brev till IFK Lidingö. Han var orolig för den ökande rasismen inom ungdomsfotbollen. Hans lag hade utsatts för rasistiska påhopp under en fotbollsturnering i helgen. Nu svarar klubbchefen på kritiken.

Ettan och tvåan i loppet fastade

”JÄRVAS SEXIGASTE MAN VANN” – Nej, så kan du inte skriva! sade Jonis. Om du gör det så kommer redaktören ändå inte godkänna den rubriken. – Skriv om ramadan, sade Janis. Skriv om att vi båda fastar och att vi ändå klarar att vinna på nya personliga rekord.