I årets tionde Tensta Rinkeby Grass Run överraskade Rinkebys Jonis Serry och Mikiel Gimli med att ta ledningen och behålla den hela vägen ner till Hjulsta fågelsjöar.

Förhandsfavoriten Mansib Rahman från Akalla nådde täten först efter 1,5 km. Då gjorde han å andra sidan processen kort med resten av startfältet. I mål var han 2,5 minuter före tvåan. Det är den mest överlägsna segern hittills i något av de 34 Tensta Rinkeby Grass Run som sprungits.

Det var också lite av en revansch för Mansib, som fick slita hårt i Lidingöloppet förra helgen. Över tre backiga mil räckte det inte med tre träningspass i veckan; inte ens för en ung löpare med massor av talang.

Den som tränar mest utvecklas bäst

Dagens stora sensation var ändå Jonis Serry som kom i mål på en stark tredje plats, drygt tre minuter efter Mansib. Den prestationen visar än en gång att löpning är en rättvis sport. Den som tränar mest utvecklas bäst. Sedan början av sommaren har Jonis sprungit 5-6 dagar i veckan.

Bland damerna var Elena Osokina som vanligt bäst. Hennes seger i sammandraget är redan säkrad. Bland herrarna har Mansib Rahman precis gått upp i ledningen.

Mårten Westberg
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Akropol bjöd på en gastkramande match mot Alvik

Bara 21 personer på läktaren. Det är en usel publiksiffra, men det blir ännu värre. Fem Akropol-ungdomar, familj till Akropols spelare och en ordförande var allt Rinkeby kunde ge som publikstöd för en match i division ett. Resten var Alviks-spelarnas supportrar. 

Avbytarbänken #096 Cadillac

Publiken tillbaka i England. Tottenham-Arsenal. Harry och Heung Mins otroliga siffror. Arteta out? VAR bollen verkligen ute, Moyes? Vilka är nykomlingarna som har vunnit mot Real Madrid och FC Barcelona, nu senast? Avbytarbänken tar upp Cádiz och djupdyker i laget från Andalusien.  Avsnittet avslutas med lite Serie A och blickar fram mot de ödesdigra matcherna i Champions League i de sista gruppspelsmatcherna.

Idrotta och tävla under Järvaveckan

Imorgon börjar Järvaveckan på Spånga IP. Bredvid Järvaveckan pågår Järva Idrottsvecka på konstgräsplanen och löparbanorna.

Rinkeby Run tränar säkert

Ungdomarna i Rinkeby Run vill inte sluta träna tillsammans som många andra av Järvas klubbar har gjort. Istället visar de att det går att träna smittsäkert utomhus med stort avstånd.