Akropol mötte Norrort hemma. Copyright: Anders Tillgren
I söndags var det inofficiell final i basketens division ett. Obesegrade Norrort kom till Ungdomens Hus, Rinkeby, för att möta Akropol.
När lagen möttes i höstas var det helt jämnt, men till slut fick Norrort in den avgörande bollen.
Den här gången var Norrort extremt lovande grupp beredda. Att möta Akropol på hemmaplan i Ungdomens Hus anses vara mycket svårt.
Norrort gick på knock direkt från start och lyckades chocka Akropol. Efter en minuts spel stod det 7-0 till Norrort. Snart var de uppe i femton poängs ledning och det såg ut att bli ren utklassning. En bit in i andra perioden ledde Norrort med 25 poäng och ett par av de 80 åskådarna gick hem.
I paus var stora delar av publiken nere på plan och deltog i en turnering i det populära basket-spelet ”stress”.
I tredje perioden tände Akropol och hemmapubliken till. 25 poäng blev 23 och 21 och 19 och bland sirener, en trumpet och en trumma hördes publiken mer och mer.
Mot slutet av den tredje perioden var det bara nio poäng kvar att ta in. Det kändes inte alls omöjligt.
Men där tog orken slut hos Akropol. Rusningen i tredje perioden hade de inte riktigt täckning för att fortsätta hela vägen in i mål. Norrort drog iväg igen och vann till slut med 86-70.
Mårten Westberg
(ordförande i Akropol BBK)
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Oavgjort i hemmapremiären för Qaran

Qaran spelade under onsdagskvällen årets första hemmamatch på Knutby BP.  Tureberg var dagens motståndare, på förhand en tuff uppgift för båda lagen som satsar på uppflyttning till Division 5 nästa säsong.   

Rinkeby Run gör SM-debut

”Löpning är alla idrotters moder”. Så låter ett gammalt persiskt ordspråk som nog Mohammad Reza gärna skriver under på. För några år sen flyttade han till Sverige från Iran och i lördags knäckte han det unga stjärnskottet Emil Millán de la Oliva, 19 år i kampen om guldet.

Sista veckan med organiserad spontanfotboll i Rinkeby

På Rinkeby bollplan har AIF Kista organiserat spontanfotboll varje dag sedan 18 juni, men på söndag den 11 juli tar det slut. – Jag är ledsen, våra resurser är slut. Vi räcker inte till, säger Said Ali.

Tre kvalade in till SM i Tensta Rinkeby Grass Run

Det blev blött och halt, men snabbt ändå under den tionde upplagan av Tensta Rinkeby Grass Run.