Akropol mötte Norrort hemma. Copyright: Anders Tillgren
I söndags var det inofficiell final i basketens division ett. Obesegrade Norrort kom till Ungdomens Hus, Rinkeby, för att möta Akropol.
När lagen möttes i höstas var det helt jämnt, men till slut fick Norrort in den avgörande bollen.
Den här gången var Norrort extremt lovande grupp beredda. Att möta Akropol på hemmaplan i Ungdomens Hus anses vara mycket svårt.
Norrort gick på knock direkt från start och lyckades chocka Akropol. Efter en minuts spel stod det 7-0 till Norrort. Snart var de uppe i femton poängs ledning och det såg ut att bli ren utklassning. En bit in i andra perioden ledde Norrort med 25 poäng och ett par av de 80 åskådarna gick hem.
I paus var stora delar av publiken nere på plan och deltog i en turnering i det populära basket-spelet ”stress”.
I tredje perioden tände Akropol och hemmapubliken till. 25 poäng blev 23 och 21 och 19 och bland sirener, en trumpet och en trumma hördes publiken mer och mer.
Mot slutet av den tredje perioden var det bara nio poäng kvar att ta in. Det kändes inte alls omöjligt.
Men där tog orken slut hos Akropol. Rusningen i tredje perioden hade de inte riktigt täckning för att fortsätta hela vägen in i mål. Norrort drog iväg igen och vann till slut med 86-70.
Mårten Westberg
(ordförande i Akropol BBK)
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Avbytarbänken: Återkomsten

Avbytarbänkens första avsnitt 2020 handlar om Spanska supercupen i Saudiarabien; om älskade Valverde och hatade Valverde; om det faktum att Zlatan är tillbaka och målskytt, och om Agueros dubbla rekord.

Avbytarbänken #108 Hemsk business

Avbytarbänken säger grattis på födelsedagen till Paul Pogba! De konstaterar att varken Ronaldo eller Messi finns med Champions Leagues kvartsfinaler, första gången sedan 2005. Det har varit inbrott hos PSG-stjärnorna och Robin Olsen har blivit knivhotad. Mer snack: Dybalas karriär behöver en fet HLR, om Rebics hjärnsläpp och Theo Hernandez Instagram-story.

Bilal Cadimi är tillbaka som en vinnare igen

Tenstas stora löpartalang Bilal Cadimi dominerade svensk medeldistans för ungdomar. För tio år sedan försvann han på ett sätt som få idrottsmän försvinner på Östermalm. Bilal hade hamnat på gatan.

En onödigt spännande match

Nackdelen med att vara ett etablerat topplag i division ett är att de andra lagen skärper sig när de ska möta Akropol.  Det hände i söndags.