Iman Elmi och Jamad Abdi-aziz röstar båda två i EU-valet.
Iman Elmi och Jamad Abdi-aziz röstar båda två i EU-valet.

I förra EU-valet var det 22 procent som röstade i Rinkeby-Kista. Men i år verkar det bli fler. Iman Elmi och Jamad Abdi-aziz röstar båda två
 – Det är första gången jag röstar i ett EU-val, säger Jamad Abdi-aziz.

Iman Elmi har redan röstat och det var en självklarhet.
 – Det är en del av demokratin och då röstar jag på dem som jag vill ska företräda mig.

Jamad Abdi-aziz ska snart gå och rösta.
 – Jag röstar för att varje röst räknas, säger hon.

I sex dagar till pågår valet, söndag den 26 maj är sista valdagen. Iman Elmi kommer att vara stand-by hela söndagen, hon är första reserv att sitta vid valurnorna.
 – Du kan rösta idag och om du ändrar dig, kan du gå och rösta igen på söndag, säger Iman Elmi. 
Hon märker att intresset för valet till Europaparlamentet inte är lika stort som valet till riksdagen.
– Många ringer mig och frågar och undrar om inte valet är över snart. Informationen har inte riktigt gått fram.

Jamad Abdi-aziz håller med.
 – Jag har inte heller hängt med ordentligt den här gången. Men när jag såg valaffischerna insåg jag att det var dags. Jag ska skaffa lite mer information och sedan ska jag gå och rösta.

I Järva går det att förtidsrösta på biblioteken i Tensta, Rinkeby, Husby och Kista. Även på Medborgarkontoren pågår förtidsröstning. Allt som behövs är att ta med en giltig legitimation.

De som väljer att rösta på söndag måste ta med sig sitt röstkort, som kommit med posten. Då måste man rösta i den vallokal som finns angiven på röstkortet.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Radio 1 maj gör gemenskap av isoleringen

I tider när vi inte kan ses och demonstrera, sänder kulturhuset Cyklopen liveradio på första maj. Hundratals röster från Järva och världen kommer att höras i den 24 timmar långa sändningen.

Beslutet fattat – Tensta bibliotek flyttar

Spånga-Tensta stadsdelsnämnd beslutade på senaste sammanträdet att medborgarkontoret ska samlokaliseras med Tensta bibliotek. Beslutet togs bakom lyckta dörrar utan möjlighet för allmänheten att ställa frågor.

Tio skäl som talar för stöd till Nyhetsbyrån Järva:

Det finns en rad krav som ska uppfyllas för att komma ifråga för det statligt stödet för lokal journalistik. Av de tio uppställda kraven uppfyller Nyhetsbyrån Järva de flesta.

Man skjuten till döds i Tensta

En man har skjutits på Lättingegången i Tensta och förts till sjukhus med ambulans. – Jag trodde det var smällare, men förstod sedan att det var skott, säger en Tenstabo som ringer till Nyhetsbyrån Järva på lördagskvällen.