– En kvinna ska kunna släppa allt utan att tappa kontrollen, känna sig stark och vara fri, det är Maria, säger Cherrie som är singelaktuell med låten ”Maria”. 

I natt släppte Cherrie singeln ”Maria”, en klassisk RnB låt men den här gången med ett drill-beat. ”Drill” är en subgenre till HipHop och Trap som härstammar från södra Chicago, men som populariserats av brittiska artister som Headie One, Cheif Keef och Pop Smoke.

– Jag hörde beatet och visste att ingen någonsin har sjungit över ett drillbeat, jag tänkte att det skulle vara en rolig utmaning att våga prova, säger Cherrie om nya singeln ”Maria”.

För inte så länge sedan gästade även Cherrie den brittiska artisten Nines tredje studioalbum ”Crabs in A Bucket” med låten ”Stalker Interlude”. Låten ligger för tillfället etta på den officiella topplistan i Storbritannien.

Nu släpper hon ”Maria”, som anspelar på en fiktiv karaktär som symboliserar alla kvinnor. ”Maria” gestaltar det evigt feminina och lyfter kvinnor som vägrar ta skit.

– En kvinna ska kunna släppa allt utan att tappa kontrollen, känna sig stark och vara fri, det är Maria, säger Cherrie om låtens handling.

Låtsingeln och musikvideon släpptes i natt och är producerad av John Alexis, och skriven av Christian Ramirez, Leslie Tay, Sonny Fahlberg och Cherrie själv.

Eleni Terzitane
Foto: Paul Edwards
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu stänger Erikshjälpen i Spånga sin second hand-butik

I slutet av september stänger Erikshjälpen i Spånga för gott. Nästa 70 personer, som på olika sätt varit sysselsatta där, blir utan arbete. – Det är en stor förlust för området, säger Dine Malmsten, en av alla de Järvabor som brukar handla där.

”Ena dagen är vi som Barcelona och nästa dag som Kalmar FF”

Rinkeby United spelade oavgjort mot favoriterna Boo FF på Knutby BP på fredagskvällen. – Vårt mål för denna säsong är att komma så högt upp så möjligt, sade Rinkeby Uniteds tränare Bojan Djordjic, som ändå var rätt nöjd efter matchen.

”Dra inte undan mattan för oss!”

En del kom dit direkt från arbetet, andra med fulla matkassar och barnen i släptåg. Stolarna i Rinkebyskolans aula räckte inte till. Kvinnorna kom till årets sista möte i Rinkeby-Kistas stadsdelsnämnd för att protestera mot att Kunskapshuset läggs ned.

Misshandel i Husby

Man gripen misstänkt för grov kvinnofridskränkning och olaga frihetsberövande, efter lägenhetsbråk i Husby i natt.