– Det känns jättebra, och jag tackar ödmjukt för förtroendet. Folkets Husby är en så viktig mötesplats.
På senaste årsmötet blev Dilan Aksoy vald till ny ordförande i styrelsen för Folkets Husby.

Dilan Aksoy arbetar annars som regional samordnare för På Lika Villkor på Rädda Barnen. Hon är ingen nykomling i HUsby, utan satt med i styrelsen även under det gångna verksamhetsåret. 
– Folkets Husby  är viktigt, inte bara för Husby utan även nationellt. Det är ett hus som visar hur man driver öppna, trygga och boendedrivna mötesplatser.

Dilan Aksoy är ursprungligen från Tensta, men hon har länge följt utvecklingen i Husby på distans.
– Och sedan den dagen jag klev in i huset 2016 har jag känt något extra för Folkets Husby. Personalen, alla ungdomar, farbröder och mammor har alla varit omtänksamma och så välkomnande. Jag ska på bästa sätt förvalta och fortsätta utveckla huset tillsammans med styrelsen, personalen och folket här.

Det var ett välbesökt årsmöte som enhälligt valde Dilan Aksoy till ny ordförande. 
– Jag hyser stor respekt för den historia som huset bär med sig och den kamp som lokala eldsjälar förde för att göra den här utvecklingen möjlig. Jag ser fram emot att fullgöra det här uppdraget.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Två skjutna till döds i Danmark

På tisdagskvällen sköts två unga män till döds i den danska orten Herlev utanför Köpenhamn. Enligt säkra uppgifter kommer de båda männen från Järva.

Taxiförare i gemensam kamp

Engelska och svenska apptaxiförare samlades på Folkets Husby för att utbyta kunskaper.

Nu kommer plaskdammen i Nydalsparken bli som ny

Det dröjde  tre år, och tre somrar, innan plaskdammen i Nydalsparken i Tensta började renoveras. Men nu är arbetet äntligen igång!

Alla är på väg för att fira eid al-adha i Tensta

Klockan åtta på morgonen är gångvägarna ner genom Nydalsparken fulla med folk. Alla är på väg till Tensta bollplan för att vara med i eid-bönen. – Eid Mubarak, hälsar två unga killar i långa, broderade skjortor.