Vårkänslor? Tensta konsthall och Orten odlar bjuder in till fröbytardag på konsthallen i helgen.

Järvaområdet är långt ifrån bara betong. I år är det 40 år sedan Järvafältet blev naturreservat och det gamla militärområdet omvandlades till en oas där järvaborna tränar, promenerar och odlar.

Just odling i förorten är något som fått en hel del uppmärksamhet på senare år. Det nystartade projektet Orten odlar är ett sådant initiativ, och på lördag den 30:e mars kl 12 bjuder de in till fröpopup på Tensta konsthall. Fröpopup innebär en mötesplats för att byta och prata frön med varandra men också möjlighet att lära sig mer. Arrangemanget är öppet för alla oavsett frökunskaper.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Polishuset i Rinkeby försenat – klart tidigast nästa år

Bygget av polishuset i Rinkeby har inte gått som på räls än…

S vill veta som gäller vid kameraövervakning i skolan

Med anledning av de senaste händelserna i Hjulsta grundskola kräver socialdemokraterna i utbildningsnämnden att förvaltningen reder ut vad som gäller för kameraövervakning i skolorna i Stockholms stad.

”Hastigheten på Rinkebystråket ska justeras”

Blir det några trafikljus vid övergångsstället på Rinkebystråket, trafikborgarråd Daniel Helldén? – Vi ska titta lite på det där övergångsstället och vi gör en generell översyn av trafiksäkerheten.

Annonsera i Nyhetsbyrån Järva!

Nyhetsbyrån Järva publicerade sin första artikel i juni 2018. Nio månader senare kan vi mäta oss med de lokala gratistidningar som sedan länge funnits i området.