Vårkänslor? Tensta konsthall och Orten odlar bjuder in till fröbytardag på konsthallen i helgen.

Järvaområdet är långt ifrån bara betong. I år är det 40 år sedan Järvafältet blev naturreservat och det gamla militärområdet omvandlades till en oas där järvaborna tränar, promenerar och odlar.

Just odling i förorten är något som fått en hel del uppmärksamhet på senare år. Det nystartade projektet Orten odlar är ett sådant initiativ, och på lördag den 30:e mars kl 12 bjuder de in till fröpopup på Tensta konsthall. Fröpopup innebär en mötesplats för att byta och prata frön med varandra men också möjlighet att lära sig mer. Arrangemanget är öppet för alla oavsett frökunskaper.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Al-Azahrs förskola i Hjulsta stängs imorgon

Stiftelsen Al-Azahr har förlorat sitt tillstånd och två förskolor kommer att stängas enligt besslut i Stockholms Stads utbildningsnämnd. Tillståndet att bedriva förskola återkallades i slutet av 2020. Stiftelsen Al-Azahr överklagade, men nu har förvaltningsrätten avslagit överklagan. – Imorgon den 10 augusti  kommer vi att stänga de två förskolor som bedrivs av Al-Azhar stiftelsen, säger Isabel Smedberg-Palmqvist (L) skolborgarråd i Stockholm stad till SVT Nyheter.

Pannlampor och bollspel mitt i natten

I fredags kunde barn och ungdomar mellan 12 och 19 år spela…

Spånga-Tensta stadsdelsnämnd har möte imorgon torsdag

Biblioteksflytt, trafik och medborgarförslag står på agendan när politikerna i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd sammanträder imorgon. Mötet sänds live och går att följa via länk.

Framtiden oviss för moskén när Husby centrum byggs om

Förslaget om hur Husby centrum ska byggas om har bearbetats och ställs nu ut för granskning igen på medborgarkontoret i Husby. Men fortfarande är det oklart vad som ska hända med moskén i Husby.