Förenade förorters tävling Ortens bästa penna har utsett sina vinnare. De tävlande deltog i två olika kategorier: scen och bok. Prisutdelningen som corona-anpassats till liten skala ägde rum på Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby på söndagskvällen.

Vinnarna i kategori Bok:

1:a pris Faiaz Dowlatzai, Psykologen
2:a pris Mahsa Rostami, Diktsamling
3:e pris Firdevs Anik, Obetitlad

Vinnarna i kategori Scen:

1:a pris Loran Batti, Den sista jointen
2:a pris Nisrin Berrada & Sonia Sagan, Dramadan
3:e pris Yusuf Hussein, Gravarna talar

Yusuf Hussein är uppväxt i Rinkeby bosatt i Kista. Juryns motivering till hans text löd: ”En klockren poesiuppläsning med ortenperspektiv och språklig briljans. Medan vi andra är rädda för att prata om de döda väcker manusförfattaren dem till liv och ger dem en röst. Det här är en djup, stark och vackert skriven berättelse med nya perspektiv som vi behöver se och höra. Texten är klar! Den står på egna ben och allt som skulle behövas för att visa den på scen är en pall, publik och strålkastarljus.”

Totalt har Förenade förorter tagit emot 113 tävlingsbidrag. Vinnarna i respektive kategori får 25.000 kronor var. Dessutom får bok-vinnaren träffa en förläggare på Natur & Kultur och vinnaren i kategorin scen får möta en dramaturg från Riksteatern för att utveckla manuset.

I juryn för kategorin Bok finns Johannes Anyuru, Sami Said, Mona Monasar, Susanna Alakoski, Jason Timbuktu Diakité och Burcu Sahin.

I juryn för kategorin Scen finns Melody Farshin, Ahmed Abdullahi, Josette Bushell-Mingo, David Nzinga, Mikael Wranell och Farnaz Arbabi.

Bilder: Förenade Förorter
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

I morgon firar muslimer eid al-adha över hela världen

I morgon fredag firar muslimer eid al-adha över hela världen och även i Järva. – I år firar vi eid i Husby Gård eftersom det blir lättare hålla avstånd utomhus, säger Omar Sayed, kassör i moskén i Husby.

Mordförsök vid Spånga kyrka

En man i 25-årsåldern utsattes för grov misshandel vid Spånga kyrka på torsdagskvällen. Han fördes till sjukhus med allvarliga skador.

Alexander Mahmoud besökte kursen i lokaljournalistik

Varje år bjuds föreläsare in som är, eller har varit, aktiva som journalister eller fotografer för att träffa deltagarna i grundkursen i journalistik. Årets första föreläsare var ingen mindre än DN-journalisten och fotografen Alexander Mahmoud.

Man skjuten till döds i Husby – en misstänkt gripen

En man i 25-30-årsåldern sköts till döds på måndagseftermiddagen i Husby. Vid 21-tiden greps en person misstänkt för mord.