Under höstlovet anordnade föreningen 4west en basketturnering i Fryshusets sporthall i Husby.
– Vi ville ordna ett event barn och ungdomar, så att de har något att göra, sade Rodas Berhane, en av de ansvariga bakom arrangemanget.

I onsdags var det en basketturnering i Husby för alla barn och ungdomar som ville vara med. Främst så var det dock killar som deltog i turneringen, men det var tjejer som ansvarade för eventet.

– Alla mellan 12 och 16 år får vara med, sade Rodas Berhane, en av arrangörerna. Förstapris är presentkort och laget som kommer på andra plats får biobiljetter.

Varför drog ni igång det här basketeventet?

– Vi är en förening som ordnar olika aktiviteter för barn och ungdomar, så som basket, fotboll och annat kul. Vi tänkte att under lovet kunde alla barn och ungdomar spela basket i idrottshallen. Vi vill att barn och ungdomar ska få testa olika aktiviteter.

Föreningen 4west är för dem mellan 16-20 år som vill arrangera events i Rinkeby-Kista. Projektet drivs av Fryshuset och Stockholms stad.

Halima Mohamed
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu har Bling öppnat Bridge i Kista Galleria

Bridge är en plats där entreprenörer kan växa och kunna visa upp sina produkter. Det är en plats som står på tre ben – handel, möten och inspiration. – Entreprenörerna får möjlighet att ställa ut sina varor i Kista Galleria, som är en av Nordens mest trafikerade gallerior. 

I Spånga-Tensta går det numera undan

Sammanträdena i Spånga – Tensta stadsdelsnämnd går numera i en rasande fart. Ordförande Annika Fribergs stämma hörs oavbrutet.” Kan vi gå på förvaltningens förslag till beslut? Jag finner så!” Och så klubban i bordet och över till nästa punkt.

Bowlinghallen i Rinkeby Centrum söker nya ägare

Hallen som lanserade sig som ”Stockholms prisvänligaste bowlinghall stänger. – Ja, det är fruktansvärt tråkigt. Det absolut bästa vore om någon tog över verksamheten, säger Anne Rantanen.

Medborgardialogen i Tensta fick kritik av medborgarna

”Att använda våld är något vi lär oss. Det betyder att det…