Under höstlovet anordnade föreningen 4west en basketturnering i Fryshusets sporthall i Husby.
– Vi ville ordna ett event barn och ungdomar, så att de har något att göra, sade Rodas Berhane, en av de ansvariga bakom arrangemanget.

I onsdags var det en basketturnering i Husby för alla barn och ungdomar som ville vara med. Främst så var det dock killar som deltog i turneringen, men det var tjejer som ansvarade för eventet.

– Alla mellan 12 och 16 år får vara med, sade Rodas Berhane, en av arrangörerna. Förstapris är presentkort och laget som kommer på andra plats får biobiljetter.

Varför drog ni igång det här basketeventet?

– Vi är en förening som ordnar olika aktiviteter för barn och ungdomar, så som basket, fotboll och annat kul. Vi tänkte att under lovet kunde alla barn och ungdomar spela basket i idrottshallen. Vi vill att barn och ungdomar ska få testa olika aktiviteter.

Föreningen 4west är för dem mellan 16-20 år som vill arrangera events i Rinkeby-Kista. Projektet drivs av Fryshuset och Stockholms stad.

Halima Mohamed
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tvåorna tar ett fast grepp om 2021

2020 blev Jonis Serry från Rinkeby tvåa i Tensta Rinkeby Grass Run bakom kompisen från Rinkeby, Janis Constantin. Bland tjejerna blev Johanna Granhällen från Bromsten tvåa bakom de tre senaste årens suverän, Elena Osokina från Akalla.

Hemmapremiär i strålande väder för Rinkeby United

Delad pott när Rinkeby United hade seriepremiär mot Boo FF hemma på Knutby BP. Matchen slutade 1-1 (0-0).

Domarna föll i Al-Azhar-målet

I dag föll domen i Svea hovrätt mot de fyra personer som tidigare suttit i styrelsen för friskolekoncernen Al-Azhars stiftelsen. Samtliga dömdes i tingsrätten för grova ekobrott.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Här kommer en kort sammanfattning på somaliska av artiklarna under veckan som gått. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.