Vi besökte Järva Streetpep i Nydalsparken i Tensta. Det skulle spelas amerikansk fotboll och handledare var Alex Berhane. Vi trodde att många ungar skulle komma och lira, men tyvärr finns det inte många här i orten som gillar amerikansk fotboll.

Handledaren Alex Berhane bjöd oss in för att spela med honom och de ungdomar han handleder. Förutom amerikansk fotboll så kunde man lira basket, fotboll, brännboll, street fotboll, kubb, jenga och pingis. Det var inte så många ungar som kom, det var fortfarande tidigt på dagen, men de som kom tyckte det var roligt.

Varför valde du just amerikansk fotboll?

– Det är en sport som många inte har testat och vi vill ge folk möjlighet att testa på amerikansk fotboll. Och det är för alla åldrar, från förskolan till pensionärer, sade Alex Berhane.

Alex Berhane ställer upp för ungdomarna i Tensta och ger dem möjlighet till att pröva sådant de har aldrig gjort tidigare.
Idag, torsdag, kommer det finnas fler aktiviteter från klockan 12:00 till 19:00 i Tensta. Då är alla åldrar välkomna och vara med på aktiviteter. 

Text och bild: Sharmarke Hassan och Ayoub Baraghen
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Sommaröppet på Tensta konsthall

Tensta konsthall bjuder in till konstveranda och konstfredag där barn och vuxna kan få utlopp för sin kreativitet. Samt två utställningar: Den uppmärksammade The Invisible Enemy Should Not Exist (Room G) av Michael Rakowitz och nya Body to Body av Åsa Norberg och Jennie Sundén.

Somalias utrikesminister besökte sina landsmän i Järva

Somalias utrikesminister Ahmed Isse Awad har varit på officiellt besök i Sverige. Under sitt besök passade han även på att träffa sina landsmän på ett möte i Kista Träff.

Ny vaccinationsmottagning i Bredbyskolan

Nu inleds fas 3 i vaccinationen mot covid-19 i Region Stockholm. Alla som är födda 1961 eller tidigare kan boka tid för vaccination. Även personer mellan 18-64 år i riskgrupp kommer att kallas till vaccination av sin vårdgivare. Nu kan du få din vaccination i Bredbyskolan och det är möjligt att även boka tid per telefon.

Debatt om media i utsatta områden under Järvaveckan

Nä, det började inte bra. Mitti:s förre chefredaktör, Claes de Faire, som ledde debatten, lyckades varken få mitt förnamn eller efternamn rätt. Men sedan det blev det ändå ett hyggligt samtal mellan fem (helvita) medierepresentanter.