Vi besökte Järva Streetpep i Nydalsparken i Tensta. Det skulle spelas amerikansk fotboll och handledare var Alex Berhane. Vi trodde att många ungar skulle komma och lira, men tyvärr finns det inte många här i orten som gillar amerikansk fotboll.

Handledaren Alex Berhane bjöd oss in för att spela med honom och de ungdomar han handleder. Förutom amerikansk fotboll så kunde man lira basket, fotboll, brännboll, street fotboll, kubb, jenga och pingis. Det var inte så många ungar som kom, det var fortfarande tidigt på dagen, men de som kom tyckte det var roligt.

Varför valde du just amerikansk fotboll?

– Det är en sport som många inte har testat och vi vill ge folk möjlighet att testa på amerikansk fotboll. Och det är för alla åldrar, från förskolan till pensionärer, sade Alex Berhane.

Alex Berhane ställer upp för ungdomarna i Tensta och ger dem möjlighet till att pröva sådant de har aldrig gjort tidigare.
Idag, torsdag, kommer det finnas fler aktiviteter från klockan 12:00 till 19:00 i Tensta. Då är alla åldrar välkomna och vara med på aktiviteter. 

Text och bild: Sharmarke Hassan och Ayoub Baraghen
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Avbytarbänken möter Mohammed Saeid från Sirius

Ett helt avsnitt med Sirius-spelaren Mohammed Saeid. De går tillbaka till tiden i England och hur tuff konkurrensen var i akademierna. Saeid berättar om tiden i USA och MLS där många stjärnor spelade.

Gårdsfest mot Hembla i Husby

Ort till ort bjöd in till gårdsfest med grill och fiskdamm på Nidarosgatan i Husby i helgen.  – Det var en bra dag där hyresgäster visade sitt stöd för kommunalisering av Hembla, säger Ilhan Kellecioglu som var en av arrangörerna.

Stor Eid-fest på Rinkebystråket

Muslimernas stora högtid Eid al-fitr firas i dagarna tre, och andra dagen var det fest på Rinkebystråket.

Grönt initiativ vill ta kampen om Hästa gård

Stockholms stad och miljöborgarråd Daniel Helldén har meddelat att 30 miljoner anslås för att rusta upp Hästa gård. – För oss kom det som en överraskning. Men om man avser att rusta upp Hästa gård borde man ta hänsyn till de medborgarförslag som redan finns, säger Mariam Jallow Tholozan från Grönt Initiativ.