Med anledning av de senaste händelserna i Hjulsta grundskola kräver socialdemokraterna i utbildningsnämnden att förvaltningen reder ut vad som gäller för kameraövervakning i skolorna i Stockholms stad.

Det är viktigt att utbildningsförvaltningen och skolledningen säkerställer att allt gått rätt till, säger Kadir Kasirga, oppositionsborgarråd i Stockholms stad.

Socialdemokraterna vill att utbildningsförvaltningen redogör för vilka regler och riktlinjer som gäller för kameraövervakning i skollokaler och personalutrymmen i skolan och förskolan.
– Det är viktigt att förvaltningen säkerställer att informationen går fram och alla yrkesgrupper vet vad som gäller. Det ska vara väl skyltat och kunna ses av alla att det finns kameror.

Kadir Kasirga menar att det handlar om arbetsgivarens ansvar.
– Det finns just nu pågående processer där arbetsgivare riskerar höga skadestånd för otillåten övervakning. Vi vill inte att Stockholms stad som arbetsgivare ska hamna i den situationen.

Tre anställda i Hjulsta grundskola har avskedats, anklagade för stöld av mat i skolans kök. Det handlar om överblivna varor som skulle kastas. I köket hade dolda kameror satts upp utan att informera personalen.

De tre kvinnorna som avskedats känner sig avskedade på falska grunder och har polisanmält Stockholms stad för kränkande fotografering.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

God stämning under Föreningarnas dag i Tensta centrum

I lördags var det femte året i rad som Fastpartner AB anordnade Föreningarnas dag i Tensta centrum. Nyhetsbyrån Järva och ett trettiotal andra föreningar var på plats och interagerade både med besökare och föreningar.

Enbacksskolans elever studerar Black Lives Matter

Årskurs 8 på Enbacksskolan i Tensta har under höstterminen arbetat ämnesövergripande med BLM-rörelsen och vikten av samhällsförändring där rasism och fördomar motverkas.

Rinkeby Run ställer INTE in

Två Sjöar Runt ställdes in. Premiärmilen ställdes in. SHL ställer in. Basket-ligorna ställer in. De flesta idrottsklubbar ställer in alla inomhusträningar. Men Rinkeby Run ställer ut.  

Mordförsök i Tensta

Under tisdagen hittades en knivskuren man strax efter lunchtid i Tensta. Mannen var allvarligt skadad och fördes till sjukhus. Polisen har rubricerat händelsen som försök till mord.