Per Kjellander har fått sparken.

Per Kjellander, stadsdelsdirektören i Spånga-Tensta, tvingas sluta. På torsdagen fick han besked om att han skulle lämna sin tjänst med omedelbar verkan.

Uppgifterna är ännu inte officiellt bekräftade, men kommer från flera säkra källor inom förvaltningen. Per Kjellander tömde sitt arbetsrum omedelbart och tillförordnad stadsdelsdirektör är hans närmaste medarbetare Jonas Eliasson.

Per Kjellander har varit ifrågasatt och kritiserad som stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta. Han tillträdde sin tjänst i januari 2017 och under hans tid i stadsdelen har flera tjänstemän i ledande befattningar lämnat sina arbeten. Han har också fått hård kritik, både internt och från det lokala föreningslivet, för att han inte varit lyhörd vare sig för medarbetare eller allmänhet.

Per Kjellander är från Mariestad i Västergötland och har jobbat inom kommunal verksamhet i många år. 2010 började han arbeta i Håbo kommun, i Bålsta, där han också blev kommundirektör. Innan han kom till Spånga-Tensta, var han stadsdelsdirektör i Älvsjö.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Explosion i Tensta i natt – ingen skadad

En explosion har inträffade i natt vid entrén till ett bostadshus i Tensta. Ingen person har påträffats skadad.

”Jag vill att tavlorna ska hänga så att många kan se dem”

Många känner Dine Malmsten, men inte lika många känner till att hon målar. Nu ska hon snart ställa ut sina målningar i Rinkeby Folkets Hus.

”Ska de stänga? Oj, det har jag inte hört. Himla tråkigt”

Många av dem som besökte Erikshjälpen i Spånga blev ledsna när de fick veta att Erikshjälpen ska stänga i slutet av september.  – Ska de stänga? Oj, det har jag inte hört. Det är himla tråkigt, säger Sture Mittermaier.

Tre av fem med koppling till Al-Azharskolan släppta från häktet

Nu har tre av de fem personer med koppling till Al-Azharskolan, som…