Per Kjellander har fått sparken.

Per Kjellander, stadsdelsdirektören i Spånga-Tensta, tvingas sluta. På torsdagen fick han besked om att han skulle lämna sin tjänst med omedelbar verkan.

Uppgifterna är ännu inte officiellt bekräftade, men kommer från flera säkra källor inom förvaltningen. Per Kjellander tömde sitt arbetsrum omedelbart och tillförordnad stadsdelsdirektör är hans närmaste medarbetare Jonas Eliasson.

Per Kjellander har varit ifrågasatt och kritiserad som stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta. Han tillträdde sin tjänst i januari 2017 och under hans tid i stadsdelen har flera tjänstemän i ledande befattningar lämnat sina arbeten. Han har också fått hård kritik, både internt och från det lokala föreningslivet, för att han inte varit lyhörd vare sig för medarbetare eller allmänhet.

Per Kjellander är från Mariestad i Västergötland och har jobbat inom kommunal verksamhet i många år. 2010 började han arbeta i Håbo kommun, i Bålsta, där han också blev kommundirektör. Innan han kom till Spånga-Tensta, var han stadsdelsdirektör i Älvsjö.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ny secondhand öppnar i Erikshjälpens gamla lokal

Glada nyheter för alla som sörjde nedstängningen av Erikshjälpens stora secondhandbutik i Spånga är att det snart öppnar en ny butik i lokalerna. Just nu pågår renovering, och den 19 mars slår Skyddsvärnet secondhand upp portarna.

Möte i stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta ikväll

Spånga-Tensta stadsdelsnämnd har möte ikväll. På grund av rådande pandemi sker mötet innanför lyckta dörrar och med begränsat antal ledamöter. Men den som vill kan följa den öppna delen av mötet på webben från kl. 18.00

De vill se stadsnära odling på Järvafältet

Anders Österberg, riksdagsledamot (S), och järvabon Anita Karp vill se stadsnära odling på Hästa gård på Järvafältet. Nu har en motion till riksdagen lämnats in, och fler ska lämnas in innan Österberg lämnar politiken nästa år.

Nu har det brunnit i Husby igen

Vid 04.30 på lördagsmorgonen larmades polis och Räddningstjänst till Husby. Det brann utanför en lägenhetsdörr på bottenvåningen i ett flerfamiljshus. Ingen person kom till skada.