Som en följd av den snabbt ökande smittspridningen den senaste tiden, och nya allmänna råd från regeringen, stänger Husby Moské från och med idag, den 24 november, tills vidare. När läget förändras kommer ny information, skriver Husby Islamiska Kulturcenter i ett pressmeddelande.

”Det är nu allas vårt ansvar som goda invånare och muslimer att ta vårt enskilda och gemensamma ansvar för att rädda liv på våra medmänniskor samt visa hänsyn och bidra till att sjukvårdspersonal kan utföra sitt arbete under goda förhållanden. På detta sätt kan vi som svenska muslimer bidra till att vårt samhälle kan ta sig inom denna tid av prövning. Detta är något som också som är linje med vår vackra religion och dess barmhärtiga budskap.”

Husby moské uppmanar sina medlemsföreningar att:
1. följa regeringens och ansvariga myndigheters beslut och rekommendationer.
2. ta reda på vilka särskilda allmänna råd som gäller.
3. flytta verksamhet som går till digitala plattformar.
4. sprida denna information till andra medlemmar.
5. undvika alla sociala samlingar med fler än 8 personer.
6. endast umgås med de personer som ingår i ert hushåll.
7. stödja våra moskéer under denna tid av prövning.
8.
skydda och visa hänsyn till våra riskgrupper som våra äldre och de kroniskt sjuka.

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Träning för de mest inbitna

Får man tävla i löpning? Nej, det får man inte. Så till det 39:de Tensta Rinkeby Grass Run bjöd vi inte in några utomstående. Det var en träning över 5 km enbart för de mest inbitna.

Efter protest så blir det fest

I helgen blir det festival på Järvafältet. Arrangörer är nätverket Låt parken leva som länge protesterat mot stängningen av Järva DiscGolfPark. På grund av det planerade bygget av den nya begravningsplatsen nedanför Granholmstoppen går parkens avtal med Stockholms stad ut den första oktober.

Healthy Women körde sommarens sista tjejkväll

Healhty Women i samarbete med Framtidens Hus och Akalla ungdomsgård bjöd i helgen på sommarens sista tjejkväll med grill, lekar och kampsporten Capoeria.

Podcasten Edu orten träffar BK Bussenhus igen

Edu orten har i poddavsnitt #34 bjudit in Ibrahim Ezadin, Yahye Ahmed och Akrem Hashim Yahya från Järva för att tala om fotbollsföreningen BK Bussenhus. – Vad har hänt sedan sist vi sågs, frågar Jasmin Nasser.