Totalsegern och de 10 000 kronorna i Tensta Rinkeby Grass Run gick till en besviken Mårten Westberg (skrivande). 

Alla tränare vill ju att någon av adepterna ska vinna, särskilt om tränaren ifråga är 58 år. Då är det en förlust att vinna.

Egentligen vann Mårten på rutin och närvaro. Rutinen gjorde att han var rätt klädd för 5 km löpning på snö och is.

Mansib Rahman, vinnaren i de senaste fem loppen, har varit sjuk och kunde inte alls göra sig rättvisa. Det skulle ändå ha räckt till totalseger om det inte hade varit för ramadan. Mårtens poängförsprång byggdes upp då och Mansib var ifatt först i november. Han stannade efter 300 meter.

Jonis Serry, som överraskade med en andraplats i Tensta Runt för två veckor sen, sprang utan vantar. Det går in inte i minusgrader. Det misstaget gör man bara en gång. Han stannade efter 3 km.

Till slut blev Oscar Gonzalez från Tensta tvåa i loppet före Mikiel Ghirmai från Rinkeby.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Jesus mamma möter Mohamed i Tensta Runt

Monica Kingstedt från Huddinge är mamma i Sveriges snabbaste löparfamilj.  Hon är en av kandidaterna till att vinna pokalen i 5 km-loppet i Tensta Runt imorgon.

Veteran vann i Tensta Rinkeby Grass Run

Den här gången var det Fredrik Nybäck som vann loppet Tensta Rinkeby Grass Run. Han är 51 år och en av många duktiga äldre löpare, som tränar i Spårvägens veterangrupp med flera före detta landslags-stjärnor som ledare.

Avbytarbänken startar hos Nyhetsbyrån Järva

Avbytarbänken är en podcast för fotbollsfans, fotbollsnördar och alla som älskar fotboll. Det är ett gäng kunniga killar som regelbundet sänder fotbollssnack.  – Vi surrar fotboll hela tiden, säger Dini Mohammud. Nu finns podden även på Nyhetsbyrån Järva.

Avbytarbänken #099 The Real Housewives of Bergamo

Välkommen till Avbytarbänken 2021. Den här gången snackar de italiensk fotboll och Italiens bästa fotbollsspelare – right now. Om dramat i Bergamo starring Papu Gómez. De diskuterar också bäst före-datumet på Frank Lampard, om vinden har vänt nu för Mikel Arteta, eller..? Och så om Pochettinos nya jobb i Paris.