Totalsegern och de 10 000 kronorna i Tensta Rinkeby Grass Run gick till en besviken Mårten Westberg (skrivande). 

Alla tränare vill ju att någon av adepterna ska vinna, särskilt om tränaren ifråga är 58 år. Då är det en förlust att vinna.

Egentligen vann Mårten på rutin och närvaro. Rutinen gjorde att han var rätt klädd för 5 km löpning på snö och is.

Mansib Rahman, vinnaren i de senaste fem loppen, har varit sjuk och kunde inte alls göra sig rättvisa. Det skulle ändå ha räckt till totalseger om det inte hade varit för ramadan. Mårtens poängförsprång byggdes upp då och Mansib var ifatt först i november. Han stannade efter 300 meter.

Jonis Serry, som överraskade med en andraplats i Tensta Runt för två veckor sen, sprang utan vantar. Det går in inte i minusgrader. Det misstaget gör man bara en gång. Han stannade efter 3 km.

Till slut blev Oscar Gonzalez från Tensta tvåa i loppet före Mikiel Ghirmai från Rinkeby.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Kick-off för tävlingen För-orten i Kista galleria

För-orten är en tävling initierad av de Järvabaserade aktörerna BLING, Bk Bussenhus och Atletico Rinkeby. Syftet är att inspirera och locka fram fler idéer från Sveriges förorter, framförallt orterna kring Stockholm, Uppsala, Göteborg och Malmö. Akallabon Ben Eliass, medgrundare av Estrid, kommer att tala under kvällen.

Avbytarbänken, avsnitt 82: 103 dagar

Avbytarbänken är tillbaka! Det nya avsnittet handlar om fotboll under den rådande pandemin och hur livet har varit utan fotboll. Samt om Marcus Rashford och titelstriderna i Spanien och Italien. Och om varför alla har slutat prata om Manchester Citys ban.

Tamt Husby FF föll mot Erikslunds KF på bortaplan.  

Husbys möjlighet till avancemang till Division 3 försämrades rejält efter förlusten borta mot Erikslund med 2-1 (2-1). 

BK Bussenhus anordnar summercamp

BK Bussenhus anordnar för andra året i rad ett kostnadsfritt dagskollo för barn födda 2008-2015. Det sker i Eggeby gård varje vardag mellan vecka 25-29, med undantag för vecka 27.