Årets sjunde Tensta Rinkeby Grass Run är också Järvas första duathlon. 200 meter simning + 5 km löpning. Halv nio på söndag morgon börjar loppet med 200 meter simning i Järvabadet.

Åtta gånger ska man simma fram och tillbaka i 25-meters bassängen.

Efter simningen kommer löpningen

Efter simningen kommer löpningen. Då springer löparna iväg i den ordning som uppstått i bassängen. Först springer den snabbaste löparen. Hen får så stort försprång till tvåan som hen hade i bassängen.

De som inte klarade att simma 200m får starta 30 sekunder efter den som har tagit längst tid på sig i bassängen.

 Löpningen startar ca kl. 10 utanför Järvabadet. Banan går på de enorma gräsmattorna förbi Rinkeby och Tensta ner till fågelsjön vid Hjulsta. Runt den lilla sjön och tillbaka på gräset.
Målgång är mellan 10:20 och 11. Därefter bjuds alla deltagare på glass och juice/läsk i Eggeby gård.  

Löparna tränar crawl flera gånger i veckan

Löparna i Rinkeby Run tränar crawl flera gånger i veckan inför den här utmaningen och har utvecklats mycket väl. Samtidigt finns chansen att några av Spårvägens simtränare (som sköter simskolan i Järvabadet) väljer att visa hur simning ska se ut.
De lär i så fall framstå som delfiner bland ett gäng sköldpaddor, men i löpmomentet kan rollerna vara ombytta.  Simmare är sällan bra löpare.

 ”Jag vet inte om jag kan simma 200m” säger Janis Constantin som leder Tensta Rinkeby Grass Run serien, men Janis lär inte tappa poäng till Jonis Serry, som bara kan jogga försiktigt med sin brutna arm.

 Mårten Westberg, Rinkeby Run

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ideella krafter i Järva samarbetar mot corona

Vi i Somaliska ungdomsförbundet i Sverige (SUIS) har arbetat hårt de senaste veckorna för att sprida information om hur man ska skydda sig mot coronaviruset.  Vi har särskilt vänt oss till äldre och människor med knappa kunskaper i svenska språket. I det arbetet vill vi samarbeta närmare med myndigheterna.

Avbytarbänken #85 om tränarbyten och Champions League

Nu är Champions League tillbaka och Avbytarbänken har en gäst, Akram ”Wiki”, en inbiten Juventus-fan. Det blir intressanta diskussioner om Sarris avgång och Pirlo som ersättare. Hur lång tid bör en tränare få? Dessutom diskuteras de resterande åttondelsfinalerna.

Iftar i byn med teater, poesi och kort om Malcolm X

Förenade Unga var värdar första fredagen i ramadan när fastan bröts i Rinkeby Folkets Hus. – Här finns en känsla av gemenskap, när vi träffas bortom sociala medier, sade Rashid Musa, som var inbjuden att föreläsa om Malcolm X.

Ett medborgarförslag: Bygg ett utegym i Hjulsta

Föreningar i Hjulsta föreslår att stadsdelen ska satsa på ett utegym i området. De hoppas att det inte ska behöva ta lika lång tid som det gjorde innan de fick konstgräsplanen i Hjulsta.