Årets sjunde Tensta Rinkeby Grass Run är också Järvas första duathlon. 200 meter simning + 5 km löpning. Halv nio på söndag morgon börjar loppet med 200 meter simning i Järvabadet.

Åtta gånger ska man simma fram och tillbaka i 25-meters bassängen.

Efter simningen kommer löpningen

Efter simningen kommer löpningen. Då springer löparna iväg i den ordning som uppstått i bassängen. Först springer den snabbaste löparen. Hen får så stort försprång till tvåan som hen hade i bassängen.

De som inte klarade att simma 200m får starta 30 sekunder efter den som har tagit längst tid på sig i bassängen.

 Löpningen startar ca kl. 10 utanför Järvabadet. Banan går på de enorma gräsmattorna förbi Rinkeby och Tensta ner till fågelsjön vid Hjulsta. Runt den lilla sjön och tillbaka på gräset.
Målgång är mellan 10:20 och 11. Därefter bjuds alla deltagare på glass och juice/läsk i Eggeby gård.  

Löparna tränar crawl flera gånger i veckan

Löparna i Rinkeby Run tränar crawl flera gånger i veckan inför den här utmaningen och har utvecklats mycket väl. Samtidigt finns chansen att några av Spårvägens simtränare (som sköter simskolan i Järvabadet) väljer att visa hur simning ska se ut.
De lär i så fall framstå som delfiner bland ett gäng sköldpaddor, men i löpmomentet kan rollerna vara ombytta.  Simmare är sällan bra löpare.

 ”Jag vet inte om jag kan simma 200m” säger Janis Constantin som leder Tensta Rinkeby Grass Run serien, men Janis lär inte tappa poäng till Jonis Serry, som bara kan jogga försiktigt med sin brutna arm.

 Mårten Westberg, Rinkeby Run

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Rinkebys MMA-stjärna Hamza ”Rifi” Bougamza på besök

Med stöd från Gålöstiftelsen bjöd Framtidens Hus och Fryshuset in 16-19 åringar för att prova thaiboxning under ledning av Hamza Bougamza. – Min dröm som barn var att bli elitidrottare, och här är jag nu och stöttar unga från Järva, säger han.

Träning för de mest inbitna

Får man tävla i löpning? Nej, det får man inte. Så till det 39:de Tensta Rinkeby Grass Run bjöd vi inte in några utomstående. Det var en träning över 5 km enbart för de mest inbitna.

Avbytarbänken # 113 – Missed me?

Här är Avbytarbänken igen. Den här gången snackar Mustafa och Dini om Karim Benzema som är tillbaka i landslaget och om Zlatan Ibrahimovic som är utanför landslaget. Och så är det en omgång kvar i den europeiska klubblagsfotbollen. 

Husbyrådets arbete går in i en ny fas – vill engagera flera

Husbyrådet vill bli husbybornas parlament, ett forum för att kunna påverka området de bor i. – Vi vill hitta nya vägar till inflytande och delaktighet. De vägar som finns idag räcker inte till, säger Atusa Rezai från Folkets Husby.