Alla basketmatcher stoppas och en galen säsong är plötsligt över, precis när den stora festen skulle börja.
Det är ju slutspelet som är säsongens höjdpunkt, och Akropol spurtade vilt för att komma till finalspel för andra året i rad, men så avslutas säsongen.

Plötsligt och oväntat, men inte orimligt. Akropol blir fyra. Det är okej men inte lika bra som det fantastiska fjolåret. Det innebar en nytändning när Paolo Nascimiento kom till klubben för ett  drygt år sedan.

Strategiskt gjorde Akropol då en ”Contrarian” genom att göra tvärtom mot vad de flesta andra klubbar gör. När alla andra satsar på unga lovande spelare så satsade Akropols radarpar Paolo och Jonny på äldre och mer rutinerade spelare. Det har man sedan kombinerat med unga hungriga spelare, som inte riktigt fått chansen tidigare och nu kunnat blomma ut. Stadga och entusiasm i skön förening.

Dragan Damjanovic överlägsen MVP

Men det som såg så lovande ut inför säsongen blev till slut en tung säsong som innefattade skador på viktiga spelare. Till slut landade Akropol ändå på en hedersam fjärde plats och för andra året i rad blir Dragan Damjanovic överlägsen MVP (värdefullaste spelare)  i hela division ett efter en smått otrolig säsong där han snittar 34 poäng och 13.4 returer.

Mårten Westberg, Akropol BBK
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Avbytarbänken #089 Rädda fotbollen

Avbytarbänken diskuterar denna gång de märkliga beslut som präglat hela helgens matcher. Den märkliga hands-regeln som förstör fotbollen. De tar upp Luis Suarez debut och 17-åriga Ansu Fatis sjuka siffror. Dessutom avhandlas coronadrabbade Genoa.

Akropol vann sista matchen före slutspelet

Akropols herrar avslutade säsongen med en enpoängsvinst hemma mot Uppsala. Det var den sista matchen före semifinalen nu på lördag. 

Oavgjort för Rinkeby United mot Mariebergs SK

När Rinkeby United mötte Mariebergs SK på torsdagskvällen i Division 4 mellersta, blev resultatet oavgjort, 1–1 (0-1).

Hyresgästföreningen satsar på unga i orten

Hyresgästföreningar har dragit igång en satsning för att aktivera barn och ungdomar. – Vi vill ge makt åt unga, sade Melody Sadeghi, som är projektledare för ungdomssatsningen.