Alla basketmatcher stoppas och en galen säsong är plötsligt över, precis när den stora festen skulle börja.
Det är ju slutspelet som är säsongens höjdpunkt, och Akropol spurtade vilt för att komma till finalspel för andra året i rad, men så avslutas säsongen.

Plötsligt och oväntat, men inte orimligt. Akropol blir fyra. Det är okej men inte lika bra som det fantastiska fjolåret. Det innebar en nytändning när Paolo Nascimiento kom till klubben för ett  drygt år sedan.

Strategiskt gjorde Akropol då en ”Contrarian” genom att göra tvärtom mot vad de flesta andra klubbar gör. När alla andra satsar på unga lovande spelare så satsade Akropols radarpar Paolo och Jonny på äldre och mer rutinerade spelare. Det har man sedan kombinerat med unga hungriga spelare, som inte riktigt fått chansen tidigare och nu kunnat blomma ut. Stadga och entusiasm i skön förening.

Dragan Damjanovic överlägsen MVP

Men det som såg så lovande ut inför säsongen blev till slut en tung säsong som innefattade skador på viktiga spelare. Till slut landade Akropol ändå på en hedersam fjärde plats och för andra året i rad blir Dragan Damjanovic överlägsen MVP (värdefullaste spelare)  i hela division ett efter en smått otrolig säsong där han snittar 34 poäng och 13.4 returer.

Mårten Westberg, Akropol BBK
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

För-orten bjöd på fenomenal föreläsning om företagande

För-ortens föreläsning i Kista handlade om GRIT, eller på svenska driv, karaktärsstyrka eller jävlar anamma. Vem kan ta till sig GRIT metoden, som innebär att man har passion och uthållighet för mycket långsiktiga mål?

Barfotalöparen vann Tensta Rinkeby Grass Run i februari

Inför årets andra lopp i Tensta Rinkeby Grass Run sade Mårten Westberg (undertecknad) att han kunde kombinera deltagande med tidtagning: – För den här gången kommer ingen av er vara före mig i mål!

Akropol fick storstryk

I fjol slog Akropol Uppsala två gånger, men söndagens match var ren utklassning från första stund. 

Den politiska majoriteten lyssnade bara på polisen

Igår var sista dagen för de 19 anställda på Ungdomens Hus och Reactor att fatta beslut om sin framtid. Ska de stanna kvar inom förvaltningen och riskera få en tjänst som varken motsvarar deras erfarenheter eller lön? Eller ska de ta tolv månaders avgångsvederlag?