Det var en grym kväll när komikerna Melody Farshin, Thanos Fotas, Daniel Sanchez och Jonathan Rollins kom till Tensta. Publiken drogs med i deras roliga historier, som innehöll allt från att byta namn till att sitta på arbetsförmedlingens informationsträffar.

”Can I get some energy in here”, utbrast Jonathan Rollins. Publiken applåderade och tjoade. Hela kvällen var det drag som heter duga. 

Daniel Sanchez berättade om den gången när han lät en gammal dam gå före i kön i affären, eftersom hon bara hade en enda vara. ”Nej, jag har all tid i världen” sade tanten. ”Nej, det har du inte.” Gapskratt från publiken.

Thanos Fotas vet att arbetsförmedlingens träffar är en plats för ångest. En av deltagarna fick ett viktigt samtal mitt i ett informationsmöte. ”Men habibi, lugn, andas, andas. Va, har hon tagit bort dig från Facebook?” Då skrattade publiken.

Vi är en klick komiker från orten, som vill ta hem stand up-en till våra slutstationer

Stand up-drottningen från Husby, Melody Farshin, yrkesverksam som komiker sedan tolv år tillbaka, berättade efteråt hur den här turnén drog igång.

 – Vi är en klick komiker från orten, som vill ta hem stand up-en till våra slutstationer. Stand up grundades i slummen, men i Stockholm är kultur väldigt koncentrerat till innerstan och för stand up-en framförallt på Söder.

Hur började du med stand up comedy? Hade du nån förebild? 
 – Jag har alltid älskat stand up och idoliserat Dave Chapelle sedan innan jag ens kunde engelska. Det tog tid innan jag upptäckte att det fanns i Sverige. Men jag föll för konstformen redan från första giget.

Om man som ung vill börja med stand up, vilken väg kan man gå? Lite tips och råd?
 – Se mycket stand up. Lär dig den stora skillnaden på intern och extern humor. Vi underhåller en publik som vi inte ens får träffa förrän det är show time. Det är en stor skillnad att få en vän att skratta jämfört med en publik du inte känner till. Testa dina skämt i en open mic, när publiken får uppträda, och se om det känns rätt.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Imenella tar över Kulturhuset

Dansaren och artisten Imenella tar över Kulturhuset under sista helgen i oktober, om du inte orkar vänta kommer ett smakprov redan ikväll. Hon bjuder på konsert och dansworkshop tillsammans med sin feministiska dansgrupp Unruly. 

Varför har Rinkeby-Kista 39 miljoner i överskott 2020?

Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd redovisar 39 miljoner i överskott för 2020. Många frågar sig varför stadens mest socialt utsatta område får pengar över? Mohamed Hagi Farah är en av dem: – Vi har haft det tuffaste året någonsin och då sparar de pengar istället för att spara liv.

En hjärtskärande, men också vacker och fängslande berättelse

”Romanen beskriver hur livet bara på några andetag kan förändras och allt runt omkring en brakar samman”,  skriver Sabina Mailova från årskurs 8 på Enbacksskolan i Tensta, i sin recension av Suad Alis bok “Dina händer var fulla av liv”.

Mizeria, del 1: Tvillingsyskon i UFC-match

Mizeria är Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong som publiceras med ett avsnitt varje dag. Boken är skriven av Husbys egna Melody Farshin och utgiven på Bonnier Carlsen 2018. Mizeria är en ungdomsbok om tvillingarna Aicha och Ali och deras liv i en miljonprogramsförort där allt fler unga stryker med i ouppklarade dödskjutningar.