Edu orten har i poddavsnitt #34 bjudit in Ibrahim Ezadin, Yahye Ahmed och Akrem Hashim Yahya från Järva för att tala om fotbollsföreningen BK Bussenhus.
– Vad har hänt sedan sist vi sågs, frågar Jasmin Nasser.

Avsnitt #34 var en uppföljning från 2018, då BK Bussenhus var en relativt ny fotbollsförening med sitt huvudsäte i Tensta.

 – Vi har nu ett samarbete med Gullingeskolan i Tensta. BK Bussenhus har växt och börjat arbeta mycket mer med ungdomar, säger Akrem Hashim Yahya.

BK Bussenhus är en förening att lita på i orten

BK Bussenhus ägnar sig inte enbart åt fotboll, utan har ett stort samhällsengagemang. I avsnitt #34 talar de om sitt driv, olika initiativ, tjejgrupper och om de lärdomar de kan delar med sig av. Alla killarna beskriver hur de kämpar, de ser hur grannar och småsyskon göra samma sak och de vill kunna vara till hjälp. 

Idag har de två nya lag, ett bra team och tjejverksamheten har växt. Viktiga samarbeten med skolan har gjort att BK Bussenhus är en förening att lita på i orten. 

Vad är det som får er att fortsätta brinna för det ni gör, frågar Jasmin Nasser.

 – När man ser resultat ökar drivkraften, det blir mer engagemang från alla. Vi har haft föreningar som har slagit ihop sig med oss. Alla hjälper varandra och pengarna kommer sen. Vi arbetar alla ideellt och har heltidsjobb vid sidan om. Det har varit en av utmaningarna att hela tiden köra på. Det kommer att bli bästa året, säger Yahye Ahmed.

De som vill starta en förening kan vända sig till BK Bussenhus för att få tips och råd hur man gör.

– Titta vad det finns för möjligheter att exempelvis förändra din ort. Det kan vara fett jobbigt att fånga folks intresse, men det är bara att bita ihop och köra hela vägen till målet. Man kommer att slita många timmar själv och man måste lära sig attmåste släppa sin stolthet, säger Yahye Ahmed.

Jasmin Nasser är född och uppvuxen i Hagsätra och Bredäng, studerar på heltid och arbetar deltid som fritidsledare och klasscoach. Det är hon som är grundaren och driver plattformen Edu orten.

– Jag har alltid älskat att ta fram ett historieberättande i oss alla och sett vikten av att verkligen låta andras perspektiv och berättelser träda fram. Vi sitter på mer kunskap och erfarenheter än vad vi tror och kan verkligen gynna varandra på alla möjliga sätt, Edu orten är ett exempel på det, säger hon.

Krista Sirviö
Jasmin Nasser som driver Edu orten på scen.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Somaliska akademiker visar olika vägar efter studenten

Strålande väder var det när Somaliska Akademiker Stockholm hade studentfest med grill och gäster i Rinkeby. Temat var Student 2020 och tillsammans med Rinkeby Folkets Hus och Studier&Arbete ville man inspirera och informera unga att studera vidare. 

Många utan biljett när SL kontrollerar

Trots att SL gjorde mer än fem gånger fler biljettkontroller i augusti 2019 än i augusti 2020 är det fler som åker fast i år. Buss 179 är en av de linjer som ofta kontrolleras, och många järvabor saknar biljett.

”Det känns som om vi bor i tredje världen”

I helgen anordnade nätverket Ort till Ort gårdsfika i Husby, som en del av kampanjen Kommunalisera Hembla. Hyresgästerna är missnöjda med hyresvärden som anklagas för slarviga renoveringar och dåligt underhåll av lägenheter. – Om fler träder fram och delar med sig av sina upplevelser kan vi påverka situationen, säger Elvedina Spahovic.

Jag går runt med en ständig oro

När jag läser i tidningar eller sociala media om att vårdpersonal, som inte är så gamla, dör på grund av att de har blivit smittade på jobbet, blir jag orolig. Jag går faktiskt runt med en ständig oro.