Edu orten har i poddavsnitt #34 bjudit in Ibrahim Ezadin, Yahye Ahmed och Akrem Hashim Yahya från Järva för att tala om fotbollsföreningen BK Bussenhus.
– Vad har hänt sedan sist vi sågs, frågar Jasmin Nasser.

Avsnitt #34 var en uppföljning från 2018, då BK Bussenhus var en relativt ny fotbollsförening med sitt huvudsäte i Tensta.

 – Vi har nu ett samarbete med Gullingeskolan i Tensta. BK Bussenhus har växt och börjat arbeta mycket mer med ungdomar, säger Akrem Hashim Yahya.

BK Bussenhus är en förening att lita på i orten

BK Bussenhus ägnar sig inte enbart åt fotboll, utan har ett stort samhällsengagemang. I avsnitt #34 talar de om sitt driv, olika initiativ, tjejgrupper och om de lärdomar de kan delar med sig av. Alla killarna beskriver hur de kämpar, de ser hur grannar och småsyskon göra samma sak och de vill kunna vara till hjälp. 

Idag har de två nya lag, ett bra team och tjejverksamheten har växt. Viktiga samarbeten med skolan har gjort att BK Bussenhus är en förening att lita på i orten. 

Vad är det som får er att fortsätta brinna för det ni gör, frågar Jasmin Nasser.

 – När man ser resultat ökar drivkraften, det blir mer engagemang från alla. Vi har haft föreningar som har slagit ihop sig med oss. Alla hjälper varandra och pengarna kommer sen. Vi arbetar alla ideellt och har heltidsjobb vid sidan om. Det har varit en av utmaningarna att hela tiden köra på. Det kommer att bli bästa året, säger Yahye Ahmed.

De som vill starta en förening kan vända sig till BK Bussenhus för att få tips och råd hur man gör.

– Titta vad det finns för möjligheter att exempelvis förändra din ort. Det kan vara fett jobbigt att fånga folks intresse, men det är bara att bita ihop och köra hela vägen till målet. Man kommer att slita många timmar själv och man måste lära sig attmåste släppa sin stolthet, säger Yahye Ahmed.

Jasmin Nasser är född och uppvuxen i Hagsätra och Bredäng, studerar på heltid och arbetar deltid som fritidsledare och klasscoach. Det är hon som är grundaren och driver plattformen Edu orten.

– Jag har alltid älskat att ta fram ett historieberättande i oss alla och sett vikten av att verkligen låta andras perspektiv och berättelser träda fram. Vi sitter på mer kunskap och erfarenheter än vad vi tror och kan verkligen gynna varandra på alla möjliga sätt, Edu orten är ett exempel på det, säger hon.

Krista Sirviö
Jasmin Nasser som driver Edu orten på scen.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Polisen Järva publicerade integritetskränkande inlägg

I ett inlägg på sociala medier publicerade polisen i Järva ett inlägg där man beskrev ett polisingripande. Personen som greps blev som pass uppskrämd att den hade avföring på sig enligt inlägget. – Det här ett övertramp som går emot polisens egna riktlinjer kring vad man får publicera på sociala medier. Polisen hånar den här personen genom att beskriva detaljer som är helt onödiga, säger Max V Karlsson som tidigare i år gjorde en uppmärksammad granskning av polisens närvaro på sociala medier.

Sportlovstips i Järva

Sportlovet i Järva bjuder på massor av aktiviteter trots pandemin. De allra flesta är digitala eller äger rum utomhus. Gå på tipsrunda, digital teater eller lär dig grunderna i musikproduktion. Vi har listat ett urval av gratis aktiviteter för både småbarnsfamiljer och ungdomar. 

Bostadsvrålet i Folkets Husby

Bostadsvrålet är en nationell plattform där bostadspolitiken diskuteras. Under lördagen pågick föredrag och debatter i Folkets Husby och idag, söndag, fortsätter arrangemanget i Hökarängen.

Föreningar diskuterar om Tensta marknads framtid

Lokalen i Tensta centrum var full av folk, som kommit för att diskutera om det ska bli någon Tensta marknad i år. – Jag hoppas det blir marknad igen, det är enda gången som människor från hela Stockholm kommer hit, sade en mamma från Tensta.