Nu är nattfotbollen i Järva igång igen efter ett långt uppehåll.
– Totalt har vi träffat mer 180 barn och ungdomar under helgen, och många föräldrar, säger Said Ali från AIF Kista, som är en av organisatörerna bakom nattfotbollen.

Det var den 18 december som Stockholms stad beslutade att stänga stadens idrottsanläggningar för all idrottsverksamhet, utomhus såväl som inomhus och för alla åldrar. Inledningsvis gällde restriktionerna fram till den 24 januari.

Den 21 januari beslutade regeringen att barn och ungdomar födda 2005 eller senare skulle få börja med sina fritidsaktiviteter igen. Så i helgen hade Spånga fotbollshall, Rinkebyhallen och Ärvingehallen öppet för nattfotboll.

– Äntligen! Längtan efter att få spela igen och träffa sina vänner var stor bland ungdomarna och stämningen var på topp, säger Said Ali.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Mannen som sköts i Rinkeby igår dog av sina skador

Den unge man som sköts i Rinkeby igår kväll har avlidit av sina skador, uppger polisen

Stadsdelsnämnden i Rinkeby-Kista har möte imorgon

Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd har möte imorgon. På dagordningen finns bland annat frågor om sommarjobben, budgeten för 2022 och vad som händer med verksamheten studier och arbete, som riktar sig till unga som varken studerar eller arbetar.

Vart har torghandeln i Tensta centrum tagit vägen?

Det är tomt på Tenstagången, utanför Tensta Centrum. Frukt- och grönsakshandlarna är borta. Våra läsare ringer och undrar oroligt. – Vad har hänt?

Vad ska hända med Blå Huset i Tensta?

Vad kommer att hända med Blå Huset i Tensta? Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning har…