Nu är nattfotbollen i Järva igång igen efter ett långt uppehåll.
– Totalt har vi träffat mer 180 barn och ungdomar under helgen, och många föräldrar, säger Said Ali från AIF Kista, som är en av organisatörerna bakom nattfotbollen.

Det var den 18 december som Stockholms stad beslutade att stänga stadens idrottsanläggningar för all idrottsverksamhet, utomhus såväl som inomhus och för alla åldrar. Inledningsvis gällde restriktionerna fram till den 24 januari.

Den 21 januari beslutade regeringen att barn och ungdomar födda 2005 eller senare skulle få börja med sina fritidsaktiviteter igen. Så i helgen hade Spånga fotbollshall, Rinkebyhallen och Ärvingehallen öppet för nattfotboll.

– Äntligen! Längtan efter att få spela igen och träffa sina vänner var stor bland ungdomarna och stämningen var på topp, säger Said Ali.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Siffror över antal döda i corona i Stockholm publiceras

Idag publicerades siffrorna över antal döda i corona i Stockholms län. För första gången redovisas också dödssiffrorna per stadsdel. Rinkeby-Kista är hårdast drabbat, följt av Sundbyberg och Spånga-Tensta. 

En fredagsbrunch i byn

En fredag i månaden bjuder Rinkeby Folkets Hus på brunch för att stärka gemenskapen i området. Senast var det somaliskt stuk på maten.  – Vi gör det för att träffas och knyta nya kontakter, säger Fardosa Omar, som är projektledare på Rinkeby Folkets Hus.

Fängelse för flera i Al-Azharmålet

Förre ordföranden i Al-Azharstiftelsen, Bashir Ali, döms till fyra år och sex månaders fängelse. Tre före detta styrelseledamöter döms också till fängelse. Domen offentliggjordes i Stockholms tingsrätt på torsdagen.

Järvas första duathlon avgjord

Tensta Rinkeby Grass Run brukar vara 5 km löpning på gräs. I juli och augusti börjar det med 200 m simning.