Årets nionde Tensta Rinkeby Grass Run blev en duell mellan de två senaste loppens vinnare, Leo Strandhäll från Spånga, och Iannis Constantin från Rinkeby, som leder poängligan.

Iannis satte upp en hög fart från start och fick snart ett par meters lucka till Leo. Bakom dem försökte fjolårets totaltvåa, Mansib Rahman från Akalla, få häng på Leo och Jonis Serry från Rinkeby försökte få häng på Mansib. Sakta men säkert växte luckan mellan Iannis och Leo, Leo och Mansib, och Mansib och Jonis.

Bakom den kvartetten gjorde Johanna Granhällen från Spånga och Elena Osokina från Akalla upp om damsegern. Den matchen kunde ha avgjorts på den sista kilometern, där en trött Johanna sprang fel på två ställen, men hon hade byggt upp en ledning på ett par minuter så nu tog hon in fyra poäng på Elena i sammandraget. Men det lär inte oroa Elena som har en betryggande ledning.

Det enda dramat i loppet blev uppgörelsen om tredje plats

Det enda dramat i loppet blev uppgörelsen om tredje plats. Med en kilometer kvar till mål kom Jonis ikapp Mansib. När man har kämpat länge för att komma ikapp så ger det en energi-boost att äntligen komma ikapp. Samma sak, fast precis tvärtom, fick Mansib känna på. Jonis höjde farten ungefär lika mycket dom Mansib tappade, som om Jonis hade stulit energi från Mansib. I mål skiljde det en halv minut mellan dem. Det är mycket tid att tappa på mindre än en kilometer efter fyra kilometer i samma fart.

För första gången gick två löpare under 20 minuter.  Iannis vann på 19:45 och Leo var tvåa på 19:59. På gräs är det verkligt bra tider. 

Iannis, 31 poäng
Leo, 25 poäng
Jonis, 19 poäng
Mansib, 13 poäng
Johanna, 7 poäng
Serge, 5 poäng
Elena, 3 poäng

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Avbytarbänken #112 – Alla vägar bär inte till Rom

Avbytarbänken snackar Mason Mount-siffror. Karim Benzema snart historisk. Navas tavla eller försvarsmiss? Snackas det för lite om Marquinhos? Barcelonas chockförlust. De avslutar med att ge er alla förutsättningar om hur avslutningen i La Liga och Serie A kommer att se ut.

Avbytarbänken #116 Lojalitet, what is that?

Avbytarbänken har samlats igen. Denna gång handlar det om att bortamålsregeln i Champions League är skrotad. Cristiano Ronaldo till Manchester…City? Om Mbappe lämnar och om Mourinhos semi-kontroversiella kommentar.

Vårtecken i Järva

Våren är här nu med blommor, sopade gator och djurungar. Vilka vårtecken har du sett?

De ska ge stöd till unga som samhället tappade bort

I maj 2018 invigdes Studier och Arbete i Rinkeby och idag finns en motsvarande verksamhet även i Husby. – Vi är otroligt stolta över vår verksamhet och att behovet finns är självklart, säger Annika Ström, som är tillförordnad enhetschef för Studier & Arbete och har varit med från start.