Årets nionde Tensta Rinkeby Grass Run blev en duell mellan de två senaste loppens vinnare, Leo Strandhäll från Spånga, och Iannis Constantin från Rinkeby, som leder poängligan.

Iannis satte upp en hög fart från start och fick snart ett par meters lucka till Leo. Bakom dem försökte fjolårets totaltvåa, Mansib Rahman från Akalla, få häng på Leo och Jonis Serry från Rinkeby försökte få häng på Mansib. Sakta men säkert växte luckan mellan Iannis och Leo, Leo och Mansib, och Mansib och Jonis.

Bakom den kvartetten gjorde Johanna Granhällen från Spånga och Elena Osokina från Akalla upp om damsegern. Den matchen kunde ha avgjorts på den sista kilometern, där en trött Johanna sprang fel på två ställen, men hon hade byggt upp en ledning på ett par minuter så nu tog hon in fyra poäng på Elena i sammandraget. Men det lär inte oroa Elena som har en betryggande ledning.

Det enda dramat i loppet blev uppgörelsen om tredje plats

Det enda dramat i loppet blev uppgörelsen om tredje plats. Med en kilometer kvar till mål kom Jonis ikapp Mansib. När man har kämpat länge för att komma ikapp så ger det en energi-boost att äntligen komma ikapp. Samma sak, fast precis tvärtom, fick Mansib känna på. Jonis höjde farten ungefär lika mycket dom Mansib tappade, som om Jonis hade stulit energi från Mansib. I mål skiljde det en halv minut mellan dem. Det är mycket tid att tappa på mindre än en kilometer efter fyra kilometer i samma fart.

För första gången gick två löpare under 20 minuter.  Iannis vann på 19:45 och Leo var tvåa på 19:59. På gräs är det verkligt bra tider. 

Iannis, 31 poäng
Leo, 25 poäng
Jonis, 19 poäng
Mansib, 13 poäng
Johanna, 7 poäng
Serge, 5 poäng
Elena, 3 poäng

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu polisanmäler han polisen

Said Ali har fått nog. Han bor i Husby sedan många år och de senaste månaderna har han stoppats åtskilliga gånger av polis. – De uppträder aggressivt och otrevligt. Jag är övertygad om att det handlar om rasism, därför tänker jag polisanmäla dem den här gången.

Lyckat när Nyhetsbyrån Järva höll bolagsstämma i Husby

Det rådde trevlig stämning och engagerade samtal när Nyhetsbyrån Järva höll sin bolagsstämma under lördagen. På plats på Folkets Husby hade ett trettiotal personer samlats för att tillsammans avgöra tidningens framtid.

En häktad misstänks för sprängningarna i norra Järva

På onsdagen den 17 juni häktades en person som misstänks ligga bakom de två sprängningarna i Husby och Kista tidigare i år. Brottsrubriceringen är anstiftan till allmänfarlig ödeläggelse.

Lägenhetsbrand på Glömmingegränd igår kväll

Polis och räddningstjänst ryckte ut till en lägenhetsbrand på Glömmingegränd i Tensta på lördagskvällen. Ingen person skadad.