Finalisterna! Bild: Instagram

I eftermiddag börjar finalen i Ungdomens Hus i Rinkeby. Åtta finalister kommer att tävla om titeln Ortens bästa poet 2018.

Under lördagskvällen var det 25 poeter från hela landet som deltog i kvalet. De delades upp i tre kvalgrupper och de fyra bästa i varje grupp gick vidare till semifinal. Semifinalen avgjordes senare på kvällen och åtta finalister utsågs. De åtta som tävlar ikväll är Farhiya, Daniel, Nilofar, Alejandro, Ahmed, Sara, Nora och Yusuf.

Ikväll kommer ortens bästa lag och ortens bästa poet att utses. Festen börjar 15.30 och pågår till 22.00, åtminstone.

Fakta:
Ortens bästa poet är ett nationellt förortsmästerskap i poesi, som första gången arrangerades 2015. Förenade Förorter är arrangörer och årets tävling anordnas i samarbete med Natur & Kultur och med stöd från Stockholms stads Kulturförvaltning, Kulturrådet, Svenska Akademien, Comviq och Riksteatern.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

De åkte 12.26 från Akalla

De kom med tunnelbanan från Akalla och längs stationerna Husby och Kista blev de fler och fler. Järvabor samlades för att gå med i demonstrationen mot Turkiets anfall mot Rojava i norra Syrien.

Beslutet fattat – Tensta bibliotek flyttar

Spånga-Tensta stadsdelsnämnd beslutade på senaste sammanträdet att medborgarkontoret ska samlokaliseras med Tensta bibliotek. Beslutet togs bakom lyckta dörrar utan möjlighet för allmänheten att ställa frågor.

Fullsatt när Suad Ali kom till Kista

Det var en lång kö utanför biografen Filmstaden i Kista, när Think…

Ingen lördagsklubb i Husby när biblioteken tvingas spara

Sedan årsskiftet har 40 tjänster försvunnit på biblioteken i Stockholms stad.  – De stora förlorarna blir barnen i Akalla och Husby, säger en bibliotekarie på Husby bibliotek.