Finalisterna! Bild: Instagram

I eftermiddag börjar finalen i Ungdomens Hus i Rinkeby. Åtta finalister kommer att tävla om titeln Ortens bästa poet 2018.

Under lördagskvällen var det 25 poeter från hela landet som deltog i kvalet. De delades upp i tre kvalgrupper och de fyra bästa i varje grupp gick vidare till semifinal. Semifinalen avgjordes senare på kvällen och åtta finalister utsågs. De åtta som tävlar ikväll är Farhiya, Daniel, Nilofar, Alejandro, Ahmed, Sara, Nora och Yusuf.

Ikväll kommer ortens bästa lag och ortens bästa poet att utses. Festen börjar 15.30 och pågår till 22.00, åtminstone.

Fakta:
Ortens bästa poet är ett nationellt förortsmästerskap i poesi, som första gången arrangerades 2015. Förenade Förorter är arrangörer och årets tävling anordnas i samarbete med Natur & Kultur och med stöd från Stockholms stads Kulturförvaltning, Kulturrådet, Svenska Akademien, Comviq och Riksteatern.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Svensksomalier i vården startar nytt nätverk i Järva

Fyra sjuksköterskestudenter i Järva startar ett nytt nätverk på instagram. Ayan Abdi Ismail, Ayan Ali Salad, Kaltumo Bashir och Fatimazahra Amin är uppväxta i Rinkeby och Tensta och brinner för att hjälpa människor.

Nu firas ALMA-pristagaren i Hjulsta grundskola

I dag öppnar utställningen Världens ALMA, Astrid Lindgren Memorial Award, i Hjulsta grundskola för det åttonde året i rad. – Det är kul och viktigt med läsning, säger Yasmin Adam, elev på Hjulsta grundskola.

Nu är brunchen tillbaka i byn!

Byn Brunch är tillbaka efter corona. En torsdag i månaden bjuder Rinkeby Folkets Hus på brunch för att stärka gemenskapen i området.  – Vi gör det här för att träffas och det är roligt att så många hittar hit till oss för att prata och diskutera, säger Fardosa Omar, som är verksamhetsansvarig på Rinkeby Folkets Hus.

Om världens mitt och det glömda Rinkebyarkivet

Det finns ett bortglömt arkiv som Rinkebyborna själva har skapat, med artiklar, foton, dagböcker och annat. Ett unikt material om ortens historia, troligtvis det enda i sitt slag. Men var finns arkivet nu?