Bilderna kommer från mobilfilmen som spridits i sociala medier.

– Vad har han gjort, skriker tjejen som filmar händelserna i ingången till tunnelbanan i Rinkeby igår kväll. Hon är på väg hem från Ortens bästa poet i Ungdomens Hus tillsammans med sin mamma.

Killen grips bryskt av två väktare och trycks upp mot en vägg, Troligen anklagas han för att vara drogpåverkad, eftersom han säger ”testa mig då” upprepade gånger. Till synes helt utan anledning går väktarna lös på honom, vrider upp armarna på ryggen och pucklar på honom.
– Han har inte gjort någonting!

En liten stund senare trycks en annan kille ner på marken utanför tunnelbaneingången. En polisman sätter knäet i ryggen på killen och håller nere honom på marken. Ungdomarna runt omkring protesterar högljutt. Då föser väktarna bort dem som filmar och inget mer finns dokumenterat.

Förra året var det färre poliser och väktare och hela arrangemanget Ortens bästa poet förlöpte utan några incidenter alls.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Mizeria får uppföljaren Lowkey

Melody Farshin som är uppvuxen i Husby släppte sin debutroman Mizeria för två år sedan. Imorgon kommer uppföljaren Lowkey. – Båda böckerna består av företeelser och händelser som är vanligt förekommande i miljonprogrammen. Sådant som många av oss inte pratar högt om, säger hon i en intervju med Nyhetsbyrån Järva.

Sammanfattning av coronaläget på somaliska – Xoogta corona iyo talalka

Här kommer en kort sammanfattning på somaliska om covid-19 och vaccinationen. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.

Nämndmöte i Rinkeby-Kista ikväll

Av okänd anledning har nämndmötena, som tidigare alltid hölls sista torsdagen i varje månad, både ändrat vecka och veckodag. Därför är det möte i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd ikväll i Folkets Husby.

Stockholms stad säljer ut fastigheter för miljarder

Stockholms stad säljer ut servicehus, skolor, sporthallar och kommunala föreningslokaler. Vår gemensamma egendom. Sedan 2018 har staden sålt fastigheter för 1 248 733 000 kronor, alltså en och en kvarts miljard, enbart till Landia AB. Fristads servicehus var en av fastigheterna som såldes, och är nu en lönsam affär för privata företag.