Bilderna kommer från mobilfilmen som spridits i sociala medier.

– Vad har han gjort, skriker tjejen som filmar händelserna i ingången till tunnelbanan i Rinkeby igår kväll. Hon är på väg hem från Ortens bästa poet i Ungdomens Hus tillsammans med sin mamma.

Killen grips bryskt av två väktare och trycks upp mot en vägg, Troligen anklagas han för att vara drogpåverkad, eftersom han säger ”testa mig då” upprepade gånger. Till synes helt utan anledning går väktarna lös på honom, vrider upp armarna på ryggen och pucklar på honom.
– Han har inte gjort någonting!

En liten stund senare trycks en annan kille ner på marken utanför tunnelbaneingången. En polisman sätter knäet i ryggen på killen och håller nere honom på marken. Ungdomarna runt omkring protesterar högljutt. Då föser väktarna bort dem som filmar och inget mer finns dokumenterat.

Förra året var det färre poliser och väktare och hela arrangemanget Ortens bästa poet förlöpte utan några incidenter alls.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Benjamin Dousa (M) slutar i politiken

Ordföranden i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd, Benjamin Dousa, lämnar politiken. Han avgår som ordförande i Moderata ungdomsförbundet i höst och lämnar samtidigt alla sina politiska uppdrag.

Från och med 1 juli blir livet lite mer normalt

Det förbättrade smittoläget gör att från och med torsdag, den 1 juli, lättar restriktionerna på flera områden i samhället. Både kultur- och idrottsevenemang blir möjliga och restauranger får ha öppet som vanligt. Idag öppnar dessutom Region Stockholm för vaccinering för alla födda 1991 och tidigare.

Kvinna skjuten i kinden av luftgevär

Larmet kom strax efter halv tre på måndag eftermiddag. En kvinna kom in till vårdcentralen i Rinkeby och sade att hon hade blivit skjuten.

Järvaprofil nominerad till pris

”I augusti mördades en före detta spelare. Mordet tog Ove och alla de andra i Kista SC hårt. Alla spelare är Oves barn”. Så lyder en del av motiveringen som fått Järvabon Ove Eriksson, tränare i bland annat Kista SC, nominerad till Svenska Barnidrottspriset.