Under lördagskvällen pågick kvalet till Ortens bästa poet i Rinkeby, men det var händelserna efter eventet som det fortfarande talas om. 

En video sprids om händelserna vid ingången till tunnelbanan i Rinkeby. I videon grips två unga män och behandlas brutalt av polis och ordningsvakter. En av dem som var där och såg vad som hände är Samira.
–  Jag var oerhört förvånad och fattade inte att det var verkligt. Det var just då jag insåg hur mycket allvarligare problemet med polisen verkligen är, säger hon.

Samira säger att hon upplevde situationen som ”onödig” och menade att det kändes som att polisen enbart ville demonstrera sin makt. En av männen blev nedbrottad på marken för att han ställde några frågor, den andra för att han inte hade ett SL-kort.

– Jag har bara hört och läst om sådana händelser på nyheterna eller sociala medier tidigare. Men under helgen var det första gången jag blev vittne till något liknande. Jag ville ingripa, men var för rädd. Då kanske jag skulle stå näst på tur, säger Samira.

Zamzam Bouraleh
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Skottlossning i Rinkeby inatt

Natten till fredag skedde en skottlossning på Degerbygränd i Rinkeby. Ingen ska ha kommit till skada, enligt poliser på plats.

Spånga-Tensta stadsdelsnämnd har möte imorgon torsdag

Biblioteksflytt, trafik och medborgarförslag står på agendan när politikerna i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd sammanträder imorgon. Mötet sänds live och går att följa via länk.

Grilla mot marknadshyra vid Husby gård idag 13-16

Protester över hela landet har pågått den här veckan, som svar på att regeringen presenterar utredningen för fri hyressättning i nyproduktion. Idag anordnas ett möte vid Husby gård för att grilla mot marknadshyror.

Stockholms stad säljer ut fastigheter för miljarder

Stockholms stad säljer ut servicehus, skolor, sporthallar och kommunala föreningslokaler. Vår gemensamma egendom. Sedan 2018 har staden sålt fastigheter för 1 248 733 000 kronor, alltså en och en kvarts miljard, enbart till Landia AB. Fristads servicehus var en av fastigheterna som såldes, och är nu en lönsam affär för privata företag.