Idag är det premiär för Teater Tribunalens egen sommarpratserie Tribunalen MittÅrsrapport som vill utmana det traditionella Sommar i P1. Först ut bland Tribunalens sommarpratare är ingen mindre än Nyhetsbyrån Järvas chefredaktör Kerstin Gustafsson Figueroa.

Hon har även skrivit flera böcker, bl a ”För Guds skull – muslimer i Sverige” och ”Farsan, Spanien, kriget och jag”. Vid sidan om arbetet som chefredaktör och ansvarig utgivare för Nyhetsbyrån Järva arbetar hon som frilansjournalist.

I sin rapport pratar Kerstin Gustafsson Figueroa bland annat om villkoren för de boende i Järva, om journalistikens villkor och om föräldrarna. 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Cherrie får Stockholms stads hederspris 2019

Cherrie, eller Sherihan Hersi, får ett av Stockholms stads hederspris 2019. Hon ”har en stämma som smeker betongen” heter det i prismotiveringen.

Nu är den lysande konsten längs Rinkebystråket invigd

– Han som ligger ner i gul tröja, det är jag! En av killarna från årskurs 7 i Rinkebyskolan pekar på ett av de lysande konstverken som numera pryder flera fasader längs Rinkebystråket. 

Rinkebybarnen bygger sina drömkojor

Hur skulle du vilja bo? Nästa vecka kan du se barnens drömkojor som visas i Bredbysalen på Folkets Hus i Rinkeby. Utställningen är resultatet av kursen Färg & Fantasi, i Kulturskolans regi.   – Det är ett av de bästa samarbeten vi har haft, säger Fardosa Omar, verksamhetsledare på Rinkeby Folkets Hus.

Avbytarbänken #098 6,2 sekunder

Nytt händelserikt avsnitt! Avbytarbänken snackar: Marcus Thuram och topp tio spottloskarna. Rafael Leão och de topp tio snabbaste målen. Vem är viktigast för Liverpool, Mané eller Salah?