Den 1 juli är Somalias nationaldag och i år är det 60 år sedan landet blev självständigt. Därför anordnade Som United ett nationaldagsfirande i samband med fotbollsträningen på Knutby bollplan i Rinkeby.

I dessa tider av social distansering så passade fotbollsplanen bra för ett lite enklare firande än vanligt. Men det blev fika och mat, somalisk musik, ballonger och fotboll, såklart.

Bilder: Said Ali
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Skottlossning i Husby ikväll

Enligt uppgifter till Nyhetsbyrån Järva har det varit skottlossning i Husby nu på tisdagskvällen. Poliser och ambulans är på plats. Än så länge inga bekräftade uppgifter om skadade.

Hittaut är orientering, lotteri och motion på samma gång

Rinkeby Run ordnade en orientering runt om i Järva, som en aktivitet under Sommar på torget i Rinkeby. Med appen Hittaut letar deltagarna efter lotter i ett lotteri med fina vinster.

Okänd gasläcka i Järva just nu

Det luktar gas i Järva, och enligt uppgifter från Räddningstjänsten ända bort till Veddesta. – Jag har ringt runt och frågat vad som pågår, men ingen kan ge några besked, säger Gunilla Moshi, som befann sig på Degerbygränd i Rinkeby när hon ringde.

Vänskap och vernissage på sportlovet i Tensta

Cleo och Safi har hittat varandra under sportlovets modekollo, som anordnats på Tensta konsthall. De har målat och sytt varsin slängkappa i gyllene tyg.  – Det var lätt, bara att sy i en knapp, sade Safi.