Al-Azharskolan i Vällingby.

Fem personer med koppling till Al-Azharskolan har gripits för ekonomisk brottslighet. En person greps i tisdags och ytterligare fyra personer greps tidigt i onsdags morse i en aktion ledd av Ekobrottsmyndigheten.

Alla fem personer, som tidigare har suttit i stiftelsens styrelse, misstänks för grov trolöshet mot huvudman och grovt bokföringsbrott, skriver Aftonbladet. En av personerna, den tidigare verkställande direktören för stiftelsens verksamhet, är dessutom misstänkt för grovt penningtvättsbrott.

Enligt uppgifter i media var det Länsstyrelsen i Stockholm, som är tillsynsmyndighet för Al-Azharskolans ägarstiftelse, som i våras lämnade in en anmälan till Ekobrottsmyndigheten. Den anmälan var anledningen till att den nu häktade styrelseordföranden avsattes för en tid sedan, och ledde till de gripanden som nu har gjorts.

De fem personerna anhölls av åklagare och häktades av Stockholms tingsrätt. De häktade nekar till brott.

Fakta

Al-Azhar driver friskolor med muslimsk inriktning på flera orter i landet.
I Vällingby omfattar verksamheten grundskola, grundsärskola, förskola och fritidsverksamhet.
Huvudman för skolan är Stiftelsen Al-Azharskolan i Stockholm. Skolan startade sin verksamhet 1995.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Den dömde för mordet på pizzerian är på flykt

Den fånge som fritogs från en bevakad permission i Kungsbacka i tisdags kommer från Järva. Det är den unge man som dömts för mordet på pizzerian i Rinkeby i januari 2018.

Imenella tar över Kulturhuset

Dansaren och artisten Imenella tar över Kulturhuset under sista helgen i oktober, om du inte orkar vänta kommer ett smakprov redan ikväll. Hon bjuder på konsert och dansworkshop tillsammans med sin feministiska dansgrupp Unruly. 

Beslutet att flytta förvaltningen till Tensta rivs upp

När Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning flyttade från Tensta 2008, lovade alla inblandade att förvaltningen skulle vara tillbaka inom två år. Det har gått elva år sedan dess. Nu verkar det inte bli någon flytt alls.

Rinkeby United tog en stabil seger på Tantolundens BP

Det blev en stabil seger på bortaplan med 1-6 (0-2) och tidig serieledning i Division 4 Mellersta för Rinkeby United.