Denna vecka sitter Nyhetsbyrån Järva på Helio kontorshotell i Kista. Här i den stora loungen hittar ni oss.
– Men kontorshotell låter lite tråkigt, så vi brukar kalla det co-working och kontorslösningar, säger Aysha Jones, som är platschef på Helio Kista.

Helio hette tidigare Summit, och det finns sex anläggningar totalt; två på Östermalm, en på söder, en i Hötorgsskrapan, en i DN-skrapan och så de två våningarna i Kista.

– Jag började i januari, då tog jag över bokstavligen. Vi vill vara en hub för kreativa möten och som platschef ska man ”äga” sitt ställe. Mina chefers vision av stället stämde överens med min. Men de hade inte lyckats förankra Helio i området, så de anställde någon som har förankring.

De flesta av Helios platschefer har erfarenhet från hotell och restaurang, men Aysha kommer från ett annat håll. Hon är influencer och bloggare, har arbetat med marknadsföring, PR och sociala medier. Det var något annat och det har gett resultat. Numera är de gemensamma frukostarna på onsdagar och fikat på fredagar välbesökta händelser.

– Kista skulle kunna vara en sådan positiv plats för Järva, men det fungerar inte riktigt så. Företagen på ena sidan bron har inte mycket kontakt med samhället på andra sidan. Men det ska vi försöka ändra på.

Nu i coronatider har Helio Kista öppet måndag-fredag kl. 08-16, annars är öppettiderna 07-19.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Sammanfattning av coronaläget på somaliska – Xoogta corona iyo talalka

Här kommer en kort sammanfattning på somaliska om covid-19 och vaccinering. Sändningen handlar bland annat om att man nu har stoppat AstraZeneca vaccin helt, förutom för de som tidigare har fått AstraZeneca, därför att det finns uppgifter om att allvarliga biverkningar kan uppstå om man blandar olika vaccin. Dessutom information om att papperslösa som vill vaccinera sig ska vända sig till vårdcentraler. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.

Grönområdena runt Husby gård är räddade – bygget stoppat

Det kommer inte byggas 700 nya lägenheter vid Husby gård. Husbybornas protester har gett resultat. Exploateringsnämnden i Stockholms stad stoppar byggplanerna och grönområdena blir kvar.

Många av de smittade och sjuka är från Järva

Under de senaste veckorna har flera läsare hört av sig till Nyhetsbyrån Järva med vittnesmål om att många i Järva är smittade av Corona. Nu har svensksomaliska läkarföreningen uppgett till SVT att sex av nio som dött av smittan i Stockholm är svensksomalier.

Stockholms kulturstipendium till Rebecca Örtman

Stockholms stad delar varje år ut kulturstipendier till konst- och kulturutövare som har haft betydelse för Stockholms kulturliv. En av årets kulturstipendiater är Rebecca Örtman, som är regissör och konstnärlig ledare på RATS teater i Husby.