Somali Old Boys Cup 2020 arrangerades i Stockholm och blev en lyckad och väl genomförd turnering av de nystartade föreningen Barmudo FC.

I turneringen deltog totalt 8 lag, varav 4 lag kom från utanför Stockholm. Många kända före detta somaliska landslagspelare deltog, den mest kända gästen var Bashir Jenyo, som är en av de absolut bästa fotbollsspelarna i det somaliska landslaget genomtiderna.

Eftersom SEUKI sommarturnering blev inställd i år på grund av covid-19 så arrangerades Old Boys Cupen lite tidigare än beräknat. Arrangören och cupens ordförande Bako berättade att han fått sponsring från näringslivet i området för att genomföra turneringen. Därför kunde många fina priser delas ut under turneringen.

Text och bilder: Said Ali
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Avbytarbänken #099 The Real Housewives of Bergamo

Välkommen till Avbytarbänken 2021. Den här gången snackar de italiensk fotboll och Italiens bästa fotbollsspelare – right now. Om dramat i Bergamo starring Papu Gómez. De diskuterar också bäst före-datumet på Frank Lampard, om vinden har vänt nu för Mikel Arteta, eller..? Och så om Pochettinos nya jobb i Paris.

Avbytarbänken #106 Brevbäraren Isak

Avbytarbänken diskuterar denna gång Clubhouse rushen. Och hur bra är Romelu Lukaku egentligen? De konstaterar att Alexander Isak fortsätter leverera likt en brevbärare. Hur given kan någon vara i det svenska herrlandslaget egentligen? Hudson-Odoi vs Tuchel. Avsnittet avslutas med att snacka veckans matcher i Champions League.

En onödigt spännande match

Nackdelen med att vara ett etablerat topplag i division ett är att de andra lagen skärper sig när de ska möta Akropol.  Det hände i söndags. 

IFK Lidingö FK svarar på kritiken

Igår skrev Said Ali, tränare för AIF Kista Futsal P07, ett öppet brev till IFK Lidingö. Han var orolig för den ökande rasismen inom ungdomsfotbollen. Hans lag hade utsatts för rasistiska påhopp under en fotbollsturnering i helgen. Nu svarar klubbchefen på kritiken.