Rinkeby Run ordnade en orientering runt om i Järva, som en aktivitet under Sommar på torget i Rinkeby. Med appen Hittaut letar deltagarna efter lotter i ett lotteri med fina vinster.

Mårten Westberg från Rinkeby Run har satt upp 20 checkpoints i Rinkeby, varje checkpoint är en lott i ett lotteri. Deltagarna kan vinna kläder från Adidas. De springer till de olika checkpoints som de hittar med hjälp av en app i mobilen. Appen heter Hittaut och med den kan man verifiera att man har varit på rätt ställe. Detta är något som pågår hela tiden och vem som helst kan vara med.

Jannis Konstantin och Mansib Rahman är båda med i Rinkeby Run och de visade hur den här orienteringen fungerar. I vanliga fall tränar och tävlar de i löpning regelbundet. De förklarade för oss hur Rinkeby Run fungerar och varför de är med. Jannis Konstantin träffade Mårten när han gick i åttan.

– Jag var i Rinkebyskolan då jag träffade Mårten. Han kom fram till mig och frågade om jag var intresserad av löpning. Sedan började jag att träna med Rinkeby Run.

Mansib Rahman tränar också regelbundet med Rinkeby Run.
– Jag tycker om att springa och det är i närheten av där jag bor, så jag valde att börja träna med Rinkeby Run. Jag har hållit på med det i två år och jag kommer fortsätta med det. Jag tycker det är roligt och det är bra för hälsan.

Anledningen till att Mårten Westberg startade Rinkeby Run, och stadsorienteringen Hitta ut, är att han tycker att människor bör motionera mer och att det är bra för hälsan. Dessutom har det visat sig att ungdomar som motionerar får bättre resultat i skolan.

Text och bild: Ayoub Baraghen och Sharmarke Hassan
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nyhetsbyrån Järva fick besök av tevekanalen Al Kompis

Nyhetsbyrån Järva fick besök av mediaföretaget Al Kompis. De intervjuade Kerstin Gustafsson Figueroa och vi fick chansen att intervjua Al Kompis reporter Sandy El Doukhi.

Imenella tar över Kulturhuset

Dansaren och artisten Imenella tar över Kulturhuset under sista helgen i oktober, om du inte orkar vänta kommer ett smakprov redan ikväll. Hon bjuder på konsert och dansworkshop tillsammans med sin feministiska dansgrupp Unruly. 

Spisbrand i Tensta

Under söndagen fick räddningstjänsten rycka ut till Tensta. Det gällde en spisbrand i en lägenhet på Tisslingepland som resulterade i att en person fick söka vård.

Muslimer höll manifestation för Spånga kyrka

Khadija Center och Muslim Aid höll under fredagseftermiddagen en manifestation för Spånga kyrka, som under veckan utsattes för ett brandattentat.