Rinkeby Run ordnade en orientering runt om i Järva, som en aktivitet under Sommar på torget i Rinkeby. Med appen Hittaut letar deltagarna efter lotter i ett lotteri med fina vinster.

Mårten Westberg från Rinkeby Run har satt upp 20 checkpoints i Rinkeby, varje checkpoint är en lott i ett lotteri. Deltagarna kan vinna kläder från Adidas. De springer till de olika checkpoints som de hittar med hjälp av en app i mobilen. Appen heter Hittaut och med den kan man verifiera att man har varit på rätt ställe. Detta är något som pågår hela tiden och vem som helst kan vara med.

Jannis Konstantin och Mansib Rahman är båda med i Rinkeby Run och de visade hur den här orienteringen fungerar. I vanliga fall tränar och tävlar de i löpning regelbundet. De förklarade för oss hur Rinkeby Run fungerar och varför de är med. Jannis Konstantin träffade Mårten när han gick i åttan.

– Jag var i Rinkebyskolan då jag träffade Mårten. Han kom fram till mig och frågade om jag var intresserad av löpning. Sedan började jag att träna med Rinkeby Run.

Mansib Rahman tränar också regelbundet med Rinkeby Run.
– Jag tycker om att springa och det är i närheten av där jag bor, så jag valde att börja träna med Rinkeby Run. Jag har hållit på med det i två år och jag kommer fortsätta med det. Jag tycker det är roligt och det är bra för hälsan.

Anledningen till att Mårten Westberg startade Rinkeby Run, och stadsorienteringen Hitta ut, är att han tycker att människor bör motionera mer och att det är bra för hälsan. Dessutom har det visat sig att ungdomar som motionerar får bättre resultat i skolan.

Text och bild: Ayoub Baraghen och Sharmarke Hassan
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Dags att ta näven ur byxfickan och protestera”

Det var fullsatt på onsdagskvällen när Norra Järva stadsdelsråd, organisationen Ort till ort och Hyresgästföreningen Järva hade kallat till upptaktsmöte i Folkets Husby mot marknadshyror, spekulation i bostäder och försämringar av välfärden.

Julfrid hemma hos Inga i Husby

Hemma på Nordkapsgatan i Husby lyser adventsstaken i Inga Harnesks fönster. Traditionsenligt…

”Fotboll kan vaccinera dig mot främlingsfientlighet”

Fotbollens kraft är enorm, fotbollen bygger drömmar.Erik Niva, Aftonbladets sportjournalist och fotbollskommentator, hittade ut till Husby. Podcasten Avbytarbänken hade bjudit in honom och Folkets Husby var fullsatt.

Avbytarbänken #105 Arvtagarna

Avbytarbänken säger grattis på födelsedagen till Adriano Leite Ribeiro. De undrar om Kylian Mbappé & Erling Braut Haaland är arvtagarna till den nya fotbollen? De snackar om Messi kommer att lämna på riktigt, om Pirlos brist på engagemang, om Leipzigs tavlor, om Chris Smallings röst och om İlkay Gündoğan & Lamix.