bild från fotbollsmatch

Det var en efterlängtad dag för många. Efter över 120 dagar utan tävlingsmatcher var det dags igen. Första utmaningen för Rinkeby United var borta mot Solna FC (Div4)  i den första gruppspelsmatchen i Stockholm Cup.

Det var två jämnstarka lag som möttes där Rinkeby United tog ledningen med 0-1 i första halvlek. I början av andra halvlek kvitterade hemmalaget och tog även ledningen med 2-1 tidigt i andra halvlek. Rinkeby United åkte på en utvisning och hemmalaget Solna FC var nära att utöka sin ledning.
I matchens 93:e minut kvitterade Rinkeby United till 2-2 som också blev slutresultatet.  

Rinkeby United spelar i Grupp 4, med fyra lag som alla möter varandra en omgång. DeTvå första i gruppen vidare. I gruppen ingår dessa fyra lag Rinkeby United (Div4), Solna FC (Div4), Järla IF FK (Div4) och Bromsten IK (Div5).

Rinkeby United har två matcher kvar:
12 jun 2021  Bromsten IK – Rinkeby United, 14.00.
18 jun 2021, Rinkeby United – Järla IF FK, 20.00.

Resultat för övriga lag från området

I Grupp 11. spelar Som United (Div4), Fittja IF (Dv4), Edessa Syrianska KIF (Div4) och Vendelsö (Div5). Resultat i första omgången. Som United (Div4) – Vendelsö (Div5) 2 -2.

Kommande matcher:  
11 jun 2021 Som United – Edessa Syrianska KIF, 20.00.
18 jun 2021  Fittja – Som United, 20.00.

Text och bilder: Said Ali

Fakta:
Från och med den 1 juni lättade restriktionerna för fotbollen. Nu kommer alla serier, förutom serier där andra lokala/regionala restriktioner råder, att få börja spela. Det öppnar också upp för utökat antal fotbollsaktiviteter och även möjligheten till publik vid matcher. 
Barn- och ungdomslag samt seniorlag får bedriva träningsverksamhet, genomföra matcher och tävlingar i mindre omfattning samt delta vid mindre cuper och läger.  
Folkhälsomyndigheten skriver i sina riktlinjer: ”Med ’i mindre omfattning’ avses antingen ett färre antal deltagare, eller ett färre antal matcher eller tävlingar.”  
Från 1 juni tillåts även upp till 500 åskådare på anläggningar som kan erbjuda anvisade sittplatser. På mindre arenor där det inte är möjligt är maxantalet 100 åskådare. 

Källa: SvFF och Folkhälsomyndigheten

Bojan Djordjic i bild
Rinkeby Uniteds tränare Bojan Djordjic.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu kan föreningar anmäla sig till årets Järvavecka

Nu är det dags för föreningarna i Järva att anmäla sitt intresse för att delta i Järvaveckan den 10-14 juni.

Man misshandlad i Tensta

En person i Tensta hittades svårt skadad och fördes med ambulans till sjukhus under natten mot onsdag. Mannens skador bedöms som allvarliga och polisen utreder händelsen som försök till mord.

Triathlon är kanske Sveriges hårdaste sport

Triathlon är en mycket bra sport för den som vill komma i form. Att tävla i tre helt olika konditionsidrotter hjälper förstås konditionen. Dessutom är det kul. Därför organiserade Rinkeby Run en enkel och helt gratis triathlon-tävling i söndags.

Förorten mot våld får Abdi-priset

Förorten mot våld har tilldelats årets Abdi-pris, till minne av aktivisten Abdirahman…