I söndags ledde Mansib poängsammanräkningen i Tensta Rinkeby Grass Run. Med 100 poäng var han ynka sex poäng före Mårten Westberg (undertecknad). Det var upplagt för en spännande duell.

Om Mansib vann skulle han dra ifrån. Det behövdes inför Ramadan, då Mansib fastar, men Mårten inte gör det. Fastan drabbar formen. Det är att inte få dricka mellan soluppgång och solnedgång som är svår att hantera. Mansib behövde inte vinna loppet, men han behövde vara före Mårten.

De första 400 meterna tog 12-årige Raul Ghiminion från Rinkeby täten, men fick snart betala dyrt för den spurten. Bakom honom sprang Mansib och Mårten sida vid sida med varandra i hård motvind ner mot fågelsjön vid Hjulsta. I motvind är det en fördel att ligga bakom en annan löpare, men det gjorde ingen av dem.  Det var ett fint utslag av sportslighet som dock kan ha påverkat slutresultatet.

Efter precis tre kilometer i hårt tempo råkade Mansib ge ifrån sig ett ljud som alla erfarna löpare känner igen. Det är stönandet av en löpare som tänker på hur ont det gör. Det är också ljudet av en löpare på väg att ge upp. Mårten tackade för informationen genom att öka tempot lite till och mycket riktigt. Efter 3,1 km ”gick gummisnodden av”. Mansib tappade taget och Mårten kunde ensam springa in mot mål med årets bästa resultat, 20,58.

Det resultatet betyder också att det nu är helt jämnt mellan Mansib och Mårten i poängställningen.

Det är sju lopp kvar innan två vinnare ska utses

Loppets stora sensation var däremot att Iannis Constanidis (16 år) sprang ifrån Elena, som överlägset leder poängsammanställningen bland kvinnorna.  Normalt är Iannnis långt före Elena, som unga killar brukar vara, i någon kilometer. Men den andra halvan av loppet håller Elena jämn fart medan de flesta unga män tappar massor av fart. Den här gången tog Iannis rygg på Elena i motvinden och kunde springa ifrån henne med marginal de sista två kilometerna. Tålamod och envetenhet ger resultat.

Det är sju lopp kvar innan två vinnare ska utses. Fjolårets vinnare (Bilal) är 78 poäng från täten och den som utvecklas snabbast (Iannis) är 72 poäng bakom täten. Båda kan fortfarande vinna de 10 000 kronor som vinnarna får.

Bland tjejerna har Elena hittills sett oövervinnerlig ut, men poängräkningen är sådan att en tjej som kan springa banan på 21 minuter eller snabbare absolut kan tjäna in de 60 poäng som Elena har samlat ihop hittills.  

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Barfotalöparen vann Tensta Rinkeby Grass Run i februari

Inför årets andra lopp i Tensta Rinkeby Grass Run sade Mårten Westberg (undertecknad) att han kunde kombinera deltagande med tidtagning: – För den här gången kommer ingen av er vara före mig i mål!

”Quaison Foundation är mycket mer än fotboll”

Under fotbolls-EM har landslagets matcher visats på storbildsskärm på Husby gård. Finalen kommer att visas där på söndag och arrangörer är Quaison Foundation. – Vi tog tillfället i akt när EM drog igång, men våra ambitioner sträcker sig långt utanför fotbollen, säger Poja Tahmi, en av de fem grundarna av Quaison Foundation.

Sveriges bäste tennisspelare vill komma till Järva

Den 3-7 och 10-14 augusti är det Idrottscamp i Hjulsta och i Tensta. När Stockholms Idrottsförbund förberedde programmet kom en oväntad förfrågan om att få hjälpa till. Det var Mikael Ymer som frågade, Sveriges bäste tennisspelare just nu.

Avbytarbänkens avsnitt 75: In & ut

Avbytarbänken denna vecka handlar om Moise Kean – inbytt och utbytt. Arsenals aktier sjunker. Rom-lagen nosar på toppen. Rino Gattuso ny tränare i San Paolo. Om Dejan Kulusevski & Alexander Isak, uppladdningen inför El Clásico och Champions League-lottningen.