Tensta Uniteds sommarjobbare har inte bara organiserat fotboll och basket för barn under sommarlovet. De har också byggt ett kylskåp.

– Vi kommer hit och lägger fram allt material till kylskåpet, som vi har byggt. Sedan så jobbar vi med ungdomarna och gör lite aktiviteter med dem. När ungdomarna är klara så jobbar vi lite med kylskåpet igen, säger Ayan, en av sommarjobbarna.

Tensta United har i ett samarbete med tenstabon Michael Steger startat ett projekt där de lär ungdomar grunderna i tech.

– Vi vet, att idrotten är en väg till framgång, men teknik är det område i världen som växer snabbast. Där finns många spännande och välbetalda jobb, säger Michael Steger.

Därför har han undervisat i grunderna i tekniken bakom solenergi.

– Många familjer tror att enda sättet att få ett bra jobb är att studera till läkare, men så är det inte. Teknikindustrin är ett fantastiskt alternativ, som inte kräver många års utbildning, men ger ändå väldigt bra inkomster. Och du kan arbeta överallt i världen, säger Michael Steger.

Najma Abdi
Niso Yakubova
Michael Steger undervisar i teknikens grunder.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Möte för att Rädda hyresrätterna

Nätverket ”Rädda Hyresrätterna” hade kampanjmöte inför den planerade demonstrationen utanför Stadshuset den 28 februari då Stockholms stadsfullmäktige har möte.

En studie som ger en annan och nyanserad bild av Järva

En annan bild av orten framkommer i trygghetsundersökningen Utsatthet och gemenskap i Järva. – Här finns en stark gemenskap och en positiv bild av orten. Av det narrativ som annars presenteras är det lätt att tro att alla vill flytta härifrån, säger Hedvig Wiezell, verksamhetschef på Folkets Husby.

Skolinspektionen stänger Akademiska skolan i Husby

Skolinspektionen stänger Akademiska skolan i Husby och även systerskolan Nacka International School i Fisksätra. Skolinspektionen anser att skolan har bristande lämplighet i ägar- och ledning och inte heller har ekonomiska förutsättningar att bedriva skolverksamhet.  – Vi kommer att överklaga beslutet, säger Mustafa Ahmed, VD för Frihab AB.

Var ska Akropol skära ner?

Klockan två imorgon lördag (27/6) har Akropol Basket årsmöte. På ytan är det en välmående och växande förening med balans i ekonomin, många tjejlag, några pojklag och ett herrlag i toppen av division ett.