Rinkeby Kista stadsdelsförvaltning

Nu kan du som driver en ideell förening med verksamhet riktad till invånarna i Rinkeby-Kista stadsdelsområde ansöka om föreningbidrag för 2020. Ansökningperioden startade för en vecka sedan den 20 december och pågår till och med den 31 januari.

Stockholms stads hemsida finns samlad information om vilka som får söka och hur ansökan ska göras men det viktigaste är att den sökande är en ideell förening som är registrerad i Rinkeby eller Kista. Det går att söka pengar både för verksamheten som helhet och för enskilda aktiviteter. Speciellt för 2020 är att ansökningar som berör verksamhet och aktiviteter som riktar sig till barn och unga, i synnerhet flickor, kommer att prioriteras.

Ansökningar som kommer in till stadsdelsförvaltningen efter den 31 januari kommer inte att behandlas över huvud taget, och det är viktigt att ansökan är korrekt och fullständig. För att underlätta för den som vill söka bidrag, kommer Folkets Husby under januari månad att hålla workshops dit föreningsaktiva kan komma för att få stöd i arbetet med sina ansökningar. Mer information om tider och datum kommer dyka upp i deras sociala medier och utskick, skriver Folkets Husby på sin Instagram.

Anna Nygård

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Gå med i a-kassan idag

Du som har drabbats ekonomiskt av coronakrisen kan få hjälp av Socialt center i Husby. De har telefonrådgivning på flera språk och idag, den sista mars, råder de alla att gå med i a-kassan.

Fullsatt på Kistamässan under Förortsgalan 2019

-Jag tror att de bästa ledarna i framtiden kommer att komma från förorten, sade Alexandra Pascalidou som delade ut priset för Årets Ledare på Förortsgalan 2019 igår. Galan ägde rum på Kistamässan och  kvällen bjöd på prisutdelning i tio olika kategorier samt  uppträdanden av artister som Cherrie. 

Ingen kö till evakueringsbostad

Det finns ingen kö till evakueringsbostäderna i Järva. I dagsläget har sex personer i Rinkeby-Kista och en person i Spånga-Tensta flyttat in i lägenheterna i det före detta servicehuset i Akalla.  Men kritik finns mot hur staden har skött det hela.

Inget vatten i tvättstugan på Rinkebysvängen 91

För andra helgen i rad är vattnet till tvättmaskinerna i tvättstugan på Rinkebysvängen 91 avstängt.  – De vill inte skicka en reparatör, jouren svarar att det blir för dyrt, säger Dzevad Bektic.