Tensta Uniteds sommarjobbare har inte bara organiserat fotboll och basket för barn under sommarlovet. De har också byggt ett kylskåp.

– Vi kommer hit och lägger fram allt material till kylskåpet, som vi har byggt. Sedan så jobbar vi med ungdomarna och gör lite aktiviteter med dem. När ungdomarna är klara så jobbar vi lite med kylskåpet igen, säger Ayan, en av sommarjobbarna.

Tensta United har i ett samarbete med tenstabon Michael Steger startat ett projekt där de lär ungdomar grunderna i tech.

– Vi vet, att idrotten är en väg till framgång, men teknik är det område i världen som växer snabbast. Där finns många spännande och välbetalda jobb, säger Michael Steger.

Därför har han undervisat i grunderna i tekniken bakom solenergi.

– Många familjer tror att enda sättet att få ett bra jobb är att studera till läkare, men så är det inte. Teknikindustrin är ett fantastiskt alternativ, som inte kräver många års utbildning, men ger ändå väldigt bra inkomster. Och du kan arbeta överallt i världen, säger Michael Steger.

Najma Abdi
Niso Yakubova
Michael Steger undervisar i teknikens grunder.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Skärpta restriktioner från och med julafton

Nu skärps restriktionerna under en månads tid. Det meddelade regeringen under en pressträff idag eftermiddag. 

Skrota utredningen om marknadshyror!

Inom kort presenterar regeringen utredningen om marknadshyror. Vi i Järva som är hårt drabbade av  coronaviruset som sprider sig i trångbodda familjer kräver att utredningen omedelbart stoppas i papperskorgen.

Misstänkt mord i Tensta

En kvinna har hittats död i en lägenhet i Tensta. En man är gripen misstänkt för mord.

Läslandet kommer till Rinkeby

På sportlovet smyger Läslandet igång en verksamhet i Rinkeby Folkets Hus och kommer finnas där varje fredag. Läslandet är en del av Läsfrämjarinstitutets verksamhet och riktar sig till barn mellan 3 och 11 år och deras vuxna.