Tensta Uniteds sommarjobbare har inte bara organiserat fotboll och basket för barn under sommarlovet. De har också byggt ett kylskåp.

– Vi kommer hit och lägger fram allt material till kylskåpet, som vi har byggt. Sedan så jobbar vi med ungdomarna och gör lite aktiviteter med dem. När ungdomarna är klara så jobbar vi lite med kylskåpet igen, säger Ayan, en av sommarjobbarna.

Tensta United har i ett samarbete med tenstabon Michael Steger startat ett projekt där de lär ungdomar grunderna i tech.

– Vi vet, att idrotten är en väg till framgång, men teknik är det område i världen som växer snabbast. Där finns många spännande och välbetalda jobb, säger Michael Steger.

Därför har han undervisat i grunderna i tekniken bakom solenergi.

– Många familjer tror att enda sättet att få ett bra jobb är att studera till läkare, men så är det inte. Teknikindustrin är ett fantastiskt alternativ, som inte kräver många års utbildning, men ger ändå väldigt bra inkomster. Och du kan arbeta överallt i världen, säger Michael Steger.

Najma Abdi
Niso Yakubova
Michael Steger undervisar i teknikens grunder.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Full fart i Rinkeby centrum under Hälsomässan

Årets hälsomässa i Rinkeby har samlat massor föreningar och talare som berättade om olika frågor relaterade till hälsa. – I år fokuserar vi på vad som vi kan göra för att må bra, sade Isabel Enberg, från FastPartner som arrangerar mässan.

17-åring skottskadad i Rinkeby

En ung man i Rinkeby hittades skjuten i magen igår kväll. När han fördes till sjukhus var han vid medvetande och talbar, rapporterar polisen på sin hemsida.

Hästa gård diskuterades i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd

På senaste mötet i stadsdelsnämnden i Rinkeby-Kista diskuterades Hästa gårds framtid. Ett medborgarförslag vill att staden ska ta fram en projektplan för utveckling av en urban ekoenhet på Järvafältet.

Folkfest i decemberkvällen på Eggeby Gård

Det var samling i Rinkeby Folkets Hus och i Folkets Husby. Föreningsaktiva…