akalla torg

Nu har julgranarna kommit upp och ljusslingorna tänts på Järvas torg. En ort som fått extra mycket pynt är Akalla där torget utsetts till en av stadens vinterplatser.

Sju platser i staden har fått extra kärlek inför vintern i egenskap av så kallade vinterplatser som Stockholms stad har utsett. En av dem är Akalla torg som smyckats med färgglada lampor, små tallar, målade trälådor och bänkar att sitta på. Tanken med vinterplatserna är att lysa upp i mörkret och skapa mötesplatser där människor kan umgås i det offentliga rummet.

De andra vinterplatserna finns på Odenplan, Nockeby torg, Maltesholmstorget, Bredängstorget, Östbergatorget och Drottninggatan. 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Medborgardialogen i Tensta fick kritik av medborgarna

”Att använda våld är något vi lär oss. Det betyder att det…

Stor demonstration mot marknadshyror igår

Under lördagen arrangerade nätverket Rädda Hyresrätterna en demonstration som samlade drygt 600 personer på Sergels torg i Stockholm för att demonstrera mot marknadshyror och för en social bostadspolitik.

Kommer vårdcentralen i Tensta att stänga?

Fahyma Alnablsi har problem med återkommande värk i ena örat.  – Jag ringer vårdcentralen, men de hänvisar mig hela tiden till Brommaplan. Tänker de stänga?

Sista veckan med organiserad spontanfotboll i Rinkeby

På Rinkeby bollplan har AIF Kista organiserat spontanfotboll varje dag sedan 18 juni, men på söndag den 11 juli tar det slut. – Jag är ledsen, våra resurser är slut. Vi räcker inte till, säger Said Ali.