Tre flickor framför varsin laptop

Tjejer och ickebinära mellan 8 och 18 år kan lära sig programmering i Rinkeby i sommar genom projektet Hello Girl!.

Under gratis inspirationspass kommer deltagarna få lära sig att skapa spel och bygga egna hemsidor. Det första tillfället är nu på lördag den 19 juni, därefter hålls pass även den 21 juni samt 21 och 23 juli.

Det är föreningen Hello World!, Rinkeby Folkets Hus, Familjebostäder, Järva i samverkan och Kvinnohistoriska museet som arrangerar träffarna och det behövs varken förkunskaper eller egen dator för att delta. Mer information och länk till anmälan finns på projektets hemsida.

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tre dagar i hälsans tecken i Rinkeby centrum

VVad har Carolina Klüft, Mikaela Laurén och Martin Lidberg gemensamt?Jo, de har alla varit bäst i världen i sina resepktive sporter. Dessutom kommer de att delta på hälsomässan i Rinkeby centrum.

Svenska Journalistförbundet i möte med Nyhetsbyrån Järva

Igår höll Nyhetsbyrån Järva ett möte i Rinkeby som initierades av Svenska Journalistförbundets ordförande Ulrika Hyllert. Vi berättade hur Nyhetsbyrån Järva arbetar och har utvecklats.

Stadsdelsnämndernas möten fortfarande stängda

Nästa vecka sammanträder stadsdelsnämnderna i Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta igen. Men fortfarande kommer mötena att hållas bakom lyckta dörrar. – Ja, tyvärr, Stadsledningskontoret säger nej, säger Annika Friberg, M, ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.

”Var är polisen när vi har våra möten i Tensta?”

Stockholms stad och polisen har presenterat ett nytt samarbete för att öka tryggheten. Men när föreningar och personal möts på fredagarna inför helgens nattvandring är polisen sällan med.  – Var är de? Polisen har inte varit med på våra utsättningsmöten i Tensta på länge.