Martin Luther King-priset gick i år till Islamic Relief, Stockholms moské och Katarina församling som tog emot utmärkelsen under en prisutdelning i veckan.

På plats i Equmeniakyrkan mottog nätverket Goda Grannar som består av Islamic Relief, Stockholms moské och Katarina församling Martin Luther King priset. 
 – De var mest värda att få sitt pris och vi stod enade om det, säger George Olvik som är kommunikationschef i Equmeniakyrkan.

Nätverket Goda Grannar bildades på Södermalm på initiativ av Stockholms moské, Islamic Relief och Katarina församling. I en tid som präglas av ökad polarisering vill Goda Grannar vara ett gott exempel på styrkan i att kunna samarbeta med tillit, solidaritet och handlingskraft. De visar att det är möjligt att mötas trots olika bakgrund, i respekt för varandras kultur och religion, och samverka för ett bättre samhälle.

De hjälpte nyanlända med både språkcafe och kontakt med olika myndigheter

– Goda Grannars värdefulla arbete inleddes 2015 då den stora flyktingströmmen kom till Sverige. De hjälpte nyanlända med både språkcafe och kontakt med olika myndigheter och hade många sociala projekt. Så priset var för deras goda samarbete, det ville vi lyfta, säger George Olvik.

Martin Luther King-priset delas ut av Equmeniakyrkan, Kristna fredsrörelsen och Sveriges kristna råd. Priset har som syfte att se till att Martin Luther Kings anda lever vidare och ett sätt att fira de tidlösa värderingar som han kämpade för.

Tidigare mottagare av priset är bland andra Extinction Rebellion Sverige, Martin Schibbye, Malena Ernman och Jason Diakité.

Krista Sirviö
Lämna ett svar
You May Also Like

Om världens mitt och det glömda Rinkebyarkivet

Det finns ett bortglömt arkiv som Rinkebyborna själva har skapat, med artiklar, foton, dagböcker och annat. Ett unikt material om ortens historia, troligtvis det enda i sitt slag. Men var finns arkivet nu?

Man gripen för knivdåd igår kväll

En man har förts till sjukhus med ambulans efter att ha knivskurits i en lägenhet i Rinkeby, rapporterar SVT Nyheter. 

Let’s dance och matematik i parkleken i Rinkeby

– Ett, två tre, fyra. Hur ser plus ut? Musiken hörs i hela parkleken Rinken och barnen dansar i takt. Det är Kristjan Lootus, dansare från Let’s dance, håller i mattedansen.

Konst uppåt väggarna i Rinkeby Folkets Hus

Dine Malmstens vernissage i Rinkeby Folkets Hus blev en succé. Många kom för att se hennes tavlor, som hänger till allmän beskådan längs väggarna i trappan i Folkets Hus.